Σάββατο, 1 Μαρτίου 2014

Ο "ΑΣΚΟΣ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ" ΣΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

Πρόκειται για το ντοκυμαντέρ που παρουσιάζει το θέμα των επιπτώσεων των αιολικών σταθμών, αλλά και τα κινήματα αντίδρασης που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα (Κρήτη, Σκύρος, κτλ). Οι συντελεστές θα βρεθούν και στη Λακωνία, για γυρίσματα από την 1η μέχρι τις 6 του Μάρτη.

Ο "Ασκός του Αιόλου" είναι ένα ντοκιμαντέρ που ερευνά όλες τις γνωστές και άγνωστες πτυχές της διαχείρισης της αιολικής ενέργειας στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, θα αφορά στην πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων, καθώς και των εθνικών και πολυεθνικών εταιριών να δημιουργήσουν αιολικά πάρκα στα βουνά όλης της χώρας. Θα αφορά, επίσης, στην αντίσταση που προβάλουν στην παραπάνω πολιτική και συμφέροντα οι τοπικές κοινωνίες και στο κατά πόσο, τελικά, η προώθηση ή μη της “Πράσινης Ανάπτυξης” γίνεται με όρους ευνοϊκούς προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Καθώς οι έρευνες και η παραγωγή του ντοκιμαντέρ βρίσκεται σε εξέλιξη, μαζί μας στην εκπομπή "Δίχως Καβάτζα" της Τετάρτης 26/2, δύο μέλη της ομάδας παραγωγής , οι δημοσιογράφοι Νασίμ Αλάτρας και Γιάννης Ανδρουλιδάκης, ώστε να συζητήσουμε περισσότερα για το θέμα του ντοκιμαντέρ, τους στόχους του, τις μέχρι τώρα έρευνες τους.