Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Σπάρτη - Μόσχα, δύο γουλιές δρόμος...

Στα πλαίσια της εξωστρέφειας του Αγροτικού Συνεταιρισμού ΛΑΚΩΝΙΑ, και προσπαθώντας να γίνουν γνωστοί και οι ποιοτικοί χυμοί που παρασκευάζει τις τελευταίες δεκαετίες, προέβη σε "άνοιγμα" στην αγορά της Ρωσίας.

Πιο συγκεκριμένα και μετά από προσπάθεια μηνών ο συνεταιρισμός συμμετέχει μαζί με άλλους τρείς ελληνικούς συνεταιρισμούς, στη δημιουργία καταστήματος στο κέντρο της Ρώσικης πρωτεύουσας, και μάλιστα στο νέο ανεγειρόμενο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Μόσχας το bitza park συνολικού εμβαδού 83000 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο πρόκειται να ανοίξει τις πύλες του για το καταναλωτικό κοινό το αμέσως προσεχές διάστημα.

Σκοπός του συνεταιρισμού είναι η προώθηση των περισσοτέρων από τους χυμούς tetra pack που διοχετεύει στην εγχώρια αγορά, και στην τεράστια αυτή αγορά της Ρωσίας προσδοκώντας να κερδίσει ένα κομμάτι από την αγορά των χυμών όλης της χώρας. Παράλληλα σκοπός του ΛΑΚΩΝΙΑ είναι και η προώθηση των νωπών πορτοκαλιών στη Ρώσικη αγορά, καθώς και του αιθέριου ελαίου πορτοκαλιού.

Οι προσδοκίες και τα οικονομικά οφέλη από την κίνηση αυτή αναμένονται να φανούν στο άμεσο μέλλον καθώς το συγκεκριμένο εμπορικό κέντρο θα αποτελέσει χώρο επίσκεψης, και προμήθειας προϊόντων τόσο για τον απλό καταναλωτή όσο κα για εμπόρους ή προμηθευτές προϊόντων σε ολόκληρη τη Ρωσία.