Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

ΛΑΚΩΝΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΚΑΝΑΔΑ

Μοντρεάλ 14 Νοεμβρίου 2013

Αγαπητά μέλη της Λακωνικής Αδελφότητος Καναδά Αγαπητοί Λάκωνες Συμπατριώτες Αγαπητοί Συμπάροικοι, Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Λακωνική Αδελφότητα Καναδά, θα τιμήσει την εορτή του Οσίου Νίκωνα του Μετανοείτε, του προστάτη Αγίου της Λακωνίας και συγχρόνως θα τιμήσει την μνήμη των 118 θυμάτων των Ναζί που εκτελέστηκαν απάνθρωπα στις 26 Νοεμβρίου 1943, ανήμερα της εορτής του Οσίου, στο Μονοδέντρι.

Θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε, ότι λόγω των εξελίξεων που σημειώνονται τον τελευταίο καιρό στον Σύλλογό μας, και της επικείμενης δίκης που θα γίνει στις 2 και 3 Δεκεμβρίου και σεβόμενοι απόλυτα τις αποφάσεις των προσωρινών μέτρων του Δικαστηρίου.

Οι καθιερωμένες εκδηλώσεις προγραμματίζονται και θα γίνουν και πάλι με τον ανάλογο σεβασμό τόσο προς τον Οσιο Νίκωνα, όσο και προς 118, αλλά και όλους όσους κατά το διάστημα της κατοχής έπεσαν θύματα του ναζισμού σε όλη την Λακωνία και όλη την Ελλάδα.

Φέτος οι οργανωμένες εκδηλώσεις θα γίνουν την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Σας περιμένουμε όλους στις εκδηλώσεις για να τιμήσουμε από κοινού την 26η Νοεμβρίου την ιστορική για την Λακωνία και την Αδελφότητά μας επέτειο. Μετά τις καθιερωμένες θρησκευτικές εκδηλώσεις, Δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση, στην αίθουσα του Ιερού Ναού η Αδελφότητα θα κεράσει όλους όσους θα τιμήσουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις.

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς
Ο Γραμματέας Παναγιώτης Τσαγκάρης