Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013

Η Μεσσηνία ή η Λακωνία βρίσκεται πιο κοντά στη Λιβυή, ακριτικότητα;;;

Η Μεσσηνία βρίσκεται 225 ναυτικά μίλια μακριά από την Λιβυή ενώ η Λακωνία μόλις 207 ναυτικά μίλια μακρυά και είναι δηλαδή 18 μίλια πιο ακριτική,  κοντά στα ξένα, άρα και μακριά από τα δικά μας...

Έλα όμως που όπως λέγαν και οι παλιοί περί "μπάρμα από την Κορώνη" κι έτσι η επαρχία Καλαμάτας και Μεσσήνης είναι παραμεθώριος ενώ η πιο ακριτική Λακωνία όχι...

Πιο συγκεκριμένα σ'υμφωνα με "Το κουτί της Πανώρας (δείτε και το ντοκουμέντο)" εάν ανατρέξει κανείς στην ερώτηση “Σε ποιους νομούς της παραμεθορίου μπορώ να εγκαταστήσων την επιχείρησή μου και να ωφεληθώ από το νόμο”, θα διαπιστώσει ότι μεταξύ κάποιων περιοχών που όντας θεωρούνται παραμεθόριος όπως για παράδειγμα ο Έβρος, η Ροδόπη, η Χίος Λέσβος κτλ, βρίσκει και τις επαρχίες Καλαμάτας και Μεσσήνης του νομού Μεσσηνίας.

Το ερώτημα βέβαια που τίθεται είναι από πότε η σχετική νομοθεσία ορίζει ότι η Μεσσηνία θεωρείται παραμεθόριος περιοχή.

Υπάρχει κάποια σχετική πολιτική απόφαση που πλέον θεωρεί και την Καλαμάτα ως παραμεθόριο περιοχή; Προφανώς, είναι ένα ακόμη ρουσφέτι του κ. Σαμαρά προς τους συμπολίτες του μόνο και μόνο για να καταφέρει να εξασφαλίσει ψήφους.

Άλλωστε η Καλαμάτα είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του κ. Σαμαρά όπου και εκλέχθηκε για πρώτη φορά το 1977. Η απόφαση αυτή ξεσηκώνει το λαϊκό αίσθημα. Την ώρα που κάτοικοι σε ακριτικές περιοχές στερούνται τα βασικά σε ότι αφορά παιδεία και την υγεία εξαιτίας των περικοπών του μνημονίου, ο κ. Σαμαράς φρόντισε να εξυπηρετήσει τους ψηφοφόρους του.