Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Δραστηριότητες αφιερωμένες στο Νικηφόρο Βρεττάκο

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας διοργανώνει τον Οκτώβριο δραστηριότητες αφιερωμένες στο Νικηφόρο Βρεττάκο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων " 2012: Έτος Νικηφόρου Βρεττάκου, 100 χρόνια από τη γέννησή του", σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα φιλοξενήσει, από 3 μέχρι 19 Οκτωβρίου, Κινητή έκθεση «Χρονολόγιο Νικηφόρου Βρεττάκου», στο Δημόσιο Κέντρο Πληροφόρησης. Η έκθεση περιλαμβάνει χρονολόγιο με θέμα τη ζωή και το έργο του ποιητή, η οποία συνοδεύεται από σχετικό εκπαιδευτικό υλικό (χρονολόγιο, μελέτη, ερωτηματολόγιο κα). Στο πλαίσιο της έκθεσης αυτής η ΔΗΚΕΒΙ Χαλκίδας οργανώνει παράλληλες δράσεις, όπως:

Εκπαιδευτικά παιχνίδια για παιδιά δημοτικού – γυμνασίου, έκθεση υλικού και έργων για το Νικηφόρο Βρεττάκο, έκθεση εργογραφίας Νικηφόρου Βρεττάκου, ηχητικές αφηγήσεις και μελοποιημένη ποίηση.

Επίσης θα γίνει προβολή ταινίας της Α. Δρακοπούλου «Περιουσιακά στοιχεία» την Τετάρτη 10 και την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου (στις 11.30 το πρωί και στις 6:30 το απόγευμα), καθώς και μουσική εκδήλωση, με θέμα «Μελοποιημένη ποίηση του Νικηφόρου Βρεττάκου» σε συνεργασία με το ωδείο «Μαρσύας» το Σάββατο 13 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί.

Προϋπόθεση τόσο για συμμετοχή στα εκπαιδευτικά παιχνίδια όσο και για την παρακολούθηση της ταινίας, κατά τη διάρκεια της έκθεσης, είναι η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής. θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένου χώρου.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 22210-22031, στα ωράρια λειτουργίας της Βιβλιοθήκης.