Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μικρών Νησιών στα Κύθηρα

Το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μικρών Νησιών θα πραγματοποιηθεί στα Κύθηρα από τις 5 έως τις 7 Οκτωβρίου 2012. Η θεματική του Συνεδρίου είναι "Νησιωτικότητα - Ανταγωνιστικότητα - Ανάπτυξη". Στις σημερινές πρωτόγνωρες οικονομικές συνθήκες, θα προσφέρει στο σύνολο των μικρών νησιών της πατρίδας μας, την δυνατότητα να προλάβουν τα μεγάλα προβληματα που αντιμετωπίζουν και να αναζητήσουν βιώσιμες λύσεις τόσο στο ελληνικό όσο και στο ευρωπαϊκό επίπεδο και χώρο.
Θα υπάρξουν εισηγήσεις επί διαφόρων θεμάτων , όπως Ακτοπλοΐα, Βιώσιμη Ανάπτυξη, Υποδομές, Υδάτινοι πόροι κ. άλλα, ενώ θα πραγματοποιηθεί συζήτηση ανοιχτής τραπέζης με θέμα « Το μέλλον των μικρών νησιών στο σημερινό δυσμενές οικονομικό περιβάλλον ». Στο Συνέδριο θα οριστικοποιηθούν και οι θέσεις – προτάσεις του Συνεδρίου προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Ελληνικά Συναρμόδια Υπουργεία σχετικά με τη Νησιωτικότητα και την Ακτοπλοϊκή Σύνδεση.

Στο συνέδριο θα συμμετέχουν ο Αντιπεριφερειάρχης νήσων , κ. Δ. Κατσικάρης, Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί σύμβουλοι από τα Ελληνικά μικρά νησιά, Ευρωβουλευτές, εκπρόσωποι της Κυβερνήσεως, ενώ έχουν προσκληθεί ο Περιφερειάρχης Αττικής , κ. Γ. Σγουρός και ο Γεν Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κ. Δ. Καλογερόπουλος. Για καλύτερη ενημέρωση όλων των κατοίκων των μικρών νησιών, γνωστοποιείται ότι το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Μικρών Νησιών, στον οποίο συμμετέχουν όλα σχεδόν τα μικρά ελληνικά νησιά.

Μέσω του Δικτύου προωθούνται προς λύση τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ε.Ε. τα πολλά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά μας. Εάν επιθυμείται να παρουσιάσετε είτε με μορφή ομιλίας ή παρέμβασης, η υπό μορφή έκθεσης (έντυπο υλικό, μπάνερ, τηλεοπτικό υλικό κλπ) οτιδήποτε σχετικό με τα Μικρά Νησιά και τις θεματικές του συνεδρίου, να επικοινωνήσετε άμεσα με το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών http://www.smallislands.eu/contact.asp για την καλύτερη παρουσίαση του θέματος σας. Εάν παραβρεθείτε και εσείς στο Συνέδριο μεταφέρετε και τις δικές σας απόψεις στα υπό συζήτηση θέματα.

πηγή: http://kithiraikanea.blogspot.gr/2012/09/5.html