Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΑΥΓΕΤΟΥ «Η ΛΟΥΣΙΝΑ»


Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΑΥΓΕΤΟΥ «Η ΛΟΥΣΙΝΑ» ιδρύθηκε το 2000, με έδρα το ΚΑΣΤΟΡEIO ΛΑΚΩΝΙΑΣ, από μία ομαδα ανθρώπων που αγαπούν τον Ταΰγετο. Bασικός σκοπός μας είναι η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος του Ταΰγετου.

Ένα περιβάλλον που περιλαμβάνει όλα τα είδη. Από δάσος της βροχής μέσα στα φαράγγια μέχρι αλπικά τοπία στις γύρω κορυφές. Η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελών αλλά και μεταξύ των κατοίκων της περιοχής, όπως και η συνεργασία με όλους τους φορείς της πολιτείας για την επίτευξη του βασικού αυτού στόχου μας είναι μέσα στις επιδιώξεις και στους σκοπούς μας. Γενικότερα επιθυμούμε να αναδείξουμε το φυσικό αλλά και το πολιτιστικό περιβάλλον της περιοχής του βόρειου Ταυγετου, των βόρειων δήμων της Λακωνίας.

Στα 10 χρόνια της λειτουργίας μας, ο σύλλογος μας μεγάλωσε και καταξιώθηκε στη συνείδηση των κατοίκων της περιοχής αλλά κι όσων κατάγονται από εκεί. Σε τούτο συντέλεσαν οι εκδηλώσεις «Γιορτή της Παναγίας του βουνού στις 23 Αυγούστου», και «Η Μπουκουβάλα». Επίσης στη μεγάλη πυρκαγιά του 2007 η παρουσία του συλλόγου μας στην υποστήριξη των υπηρεσιών πυρόσβεσης και στη φύλαξη του δάσους καθόλη τη διάρκεια εκείνων των κρίσιμων ημερών ήταν έντονη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου αποτελούν οι:
Λιναρδάκης Γεώργιος - Πρόεδρος
Κορτζής Χρήστος - Αντιπρόεδρος
Λαγανάς Κωνσταντίνος - Γραμματέας
Ανδριανός Αθανάσιος - Ταμίας
Μαρκουράκης Εμμανουήλ - Μέλος