Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

θαλάσσια Ρύπανση στον όρμο Δυρό στη Μάνη

Εδώ που αποκρούστηκαν το καλοκαίρι του 1826 οι αιγυπτιακές δυνάμεις του Ιμπραήμ από τους Μανιάτες και τις Μανιάτισσες.Όπου ξεχωρίζει ο εξαώροφος πολεμόπυργος, ύψους 19 μ., που χτίστηκε το 1812. Στον όρμο του Διρού βρίσκονται όπου βρίσκονται τα εξαιρετικού ενδιαφέροντος σπήλαια της Βλυχάδας και της Αλεπότρυπας χθες Κυριακή η θαλάσσια απλωνόταν σε όλον τον όρμο!!!
Παρά τις έντονες καιρικές συνθηκες η ρύπανση φαινόταν καθαρά και δεν διακλυθυκε στα δεκάδες ναυτικά μίλια από τα Νοτιαδυτικά που φύσαγε έως εδώ που κατέφθασε.
Όλα δείχνουν πως πλοίο που πέρασε νότια του Κάβο Ταίναρο και με την ευκαιρια της σχετικής θαλασσοταραχής έκανε απόρριψη στην θάλασσα
Τελικά τα πλοία και η ασυδοσία με την οποία λειτουργούν θέτουν σε απειλή εκτός την Ελαφόνησο και την Μονεμβασιά όπου τα πολύ συχνά κρούσματα ξεπερνούν κάθε όριο και την Μάνη αλλά σίγουρα και τον παραθαλάσιο Ευρώτα.
Τα ερωτήματα βρίσκονται πλέον και στο εαν εκτός της ρύπανσης που επιπλέει στην επιφάνεια κατέφθασαν στην Μάνη και βαρύτερα ελιδη που επιπλέουν σε μικρό βάθος κάτω από την επιφάνεια...