Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

«ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ»

Εκδήλωση Ενημέρωσης και Διαβούλευσης για τη Συμμετοχή Ωφελουμένων στo Τοπικό Σχέδιο Δράσης «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ»
Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ» διοργανώνει την Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014 στη Σπάρτη, Εργαστήριο Διαβούλευσης για την Ενεργό Συμμετοχή των Ωφελουμένων στο πλαίσιο υλοποίησης του Τοπικού Σχεδίου Δράσης:

«ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ»

Τον εναρκτήριο χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Βαλιώτης Ευάγγελος (προς επιβεβαίωση). Το Εργαστήριο έχει σαν στόχο την ενημέρωση των ενδιαφερομένων για τις Δράσεις και τα οφέλη του Τοπικού Σχεδίου το οποίο περιλαμβάνει έναν ολοκληρωμένο κύκλο παρεμβάσεων που προωθούν την ένταξη στην αγορά εργασίας, την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας σε τομείς της κοινωνικής οικονομίας.

Στο Τοπικό Σχέδιο θα ενταχθούν 120 δημότες ή κάτοικοι των Δήμων Σπάρτης και Ανατολικής Μάνης οι οποίοι ανήκουν σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες, πληρώντας τα αντίστοιχα κριτήρια:
• Άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ.
• Ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, με ατομικό εισόδημα από γεωργικές δραστηριότητες που δεν υπερβαίνει τις 3.000€ για το οικονομικό έτος 2011 (το δε ατομικό πραγματικό, ή αντικειμενικό εισόδημά τους από λοιπές πηγές δεν υπερβαίνει τις 9.000€).
• Νέοι Επιστήμονες (ιατροί, οδοντίατροι, κτηνίατροι, φαρμακοποιοί, δικηγόροι, μηχανικοί απόφοιτοι Πανεπιστημιακών, Πολυτεχνικών Σχολών), οι οποίοι έχουν κάνει έναρξη επιτηδεύματος μετά την 2/1/2011, δεν έχουν ξεπεράσει το 34ο έτος της ηλικίας τους ως την ημερομηνία έναρξης επιτηδεύματος και το ατομικό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 12.000€.

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων έχει ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί με την επιλογή του συνόλου των 120 ωφελουμένων.

Η Εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό και θα πραγματοποιηθεί στις 18.00 στα γραφεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Νομού Λακωνίας (Λυκούργου 61, Σπάρτη) στο ισόγειο.