Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Ποιός Ποδότης το έκανε αυτό;;;
Ανέμι ή Ανεμουσούρι στον όρμο Βοιών;;;

14 πλοία πλοία μέσα στο όρμο Βοιών όπου δεν υπάρχει ΕΚΛ, πέρα του ενάλιου αρχαιολογικού χώρου και της "προστατευόμενης περιοχής", εκ των οποίων τα δύο όλη τη νύχτα σε στάση "κονταμπάντο"!!!
Μην ξεχνάμε ή κάνουμε και τους μακάκες πως παρά την σχετική απόφαση του Συμβουλιου της Επικρατείας (ΣτΕ 1081/2007, Τμήμα Δ’) ότι σε Κανονισμούς Λιμένος που δεν περιλαμβάνονται ρυθμίσεις σχετικές με τις προϋποθέσεις και τους όρους αγκυροβολίας πλοίων, οι οποίες να προνοούν για την προστασία του περιβάλλοντος του θαλάσσιου χώρου και της γειτονικής χερσαίας ζώνης η αγκυροβολία όλων των πλοίων είναι έκδηλα παράνομη και προφανός εδώ συγκενρώνονται κι όλα τα χαρακτηριστικά που ζητά ο Νόμος για σύσταση εγκλημάτικής οργάνωσης καθώς οι "τυφλοί" εμπλεκόμενοι ξεπερνούν τα 2 άτομα σύμφωνα με τις διεθνείς συμβάσεις και τα 3 άτομα σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία...
Το πλοίο SEA BAISEN και το πλοίο ERLE πέρασαν σφιχτοδεμένα μαζί όλο το βράδυ πολύ κοντά στην τουριστική Ελαφόνησο με τις ομορφότερες παραλίες της Μεσογείου και τον ανεπτυγμένο τουρισμό με πολλά και υπαρκτά οφέλη στη Ελληνική οικονομία.

Υπήρχε ανέμι ή ανεμουσούρι στον όρμο Βοιών;;;

Κοντραμπάντο, εμπορική πράξη ή μηχανικό πρόβλημα εξανάγκασε τον ποδότη του  ERLE  να δέσει πάνω στο  SEA BAISEN;;;

Υ.Γ.
1. Αν μπήκαν στο όρμο με δικαιολογία ανεμουσούρι τότε πως μπόρεσαν να δέσουν μεταξύ τους;

2. Αν υπάρχε ανέμι, γιατί μπήκαν στον όρμο;

3. Αν κάνουν εμπορική πράξη, επιτρέπεται;;;, δεν υπάρχει φυσικά η δικαιολογία του τρανσιτ και περιμένουμε να δούμε για αρχή τα φαρικά τέλη τουλάχιστουν καθώς βοά η χώρος πως στην περιοχή μπαίνουν πέρα των 24ώρων πλοία με σημαίες που αποτελούν μεγάλο έσοδο για τα φαρικά αλλά μάλλον δεν....

4. Τώρα αν είναι η εικόνα αυτή κοντραμπάντο, ε αυτό γινόταν αιώνες τώρα, αποτελεί παράδοση για των καβομαλιάς  από τους Βενετούς και μετά.

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ 118,
εκδήλωση Τιμής και Μνήμης

Από τις παλιές φωτογραφίες του 1960 με το Μνημόσυνο στο Μονοδέντρι για τους 118 δίχως μνημείο και μόλις με μια χούφτα ανθρώπους και τον παπαΧίο του Α. Νίκωνος... 

Στο 1964-1967 και στον ευπατρίδη Δήμαρχος κι ευεργέτη της Σπάρτης Γεώργιο Σαϊνόπουλο όπου κατά την πρώτηη θητεία θεμελίωσε το μνημείο των 118 πατριωτών που εκτ΄λεσαν οι Γερμανοί (τον έπαυσε η χούντα). Μάλιστα, τον πρώτον καιρό το μνημείο το φύλαγαν οι συγγενείς των θυμάτων μέρα-νύχτα γιατί οι καταδότες-συνεργάτες των γερμανών και οι ομοϊδεάτες τους απειλούσαν ότι θα το γκρεμίσουν.  

Αργότερα ο Γ. Σαϊνόπουλος, κατά τη δεύτερη θητεία του, 1974-1978, θεσμοθέτησε, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου το επίσημο μνημόσυνο των 118 ενώ υπήρξαν και μειοψηφήσαντες!!! 

Κατόπιν ο Γ. Σαϊνόπουλος , πλήρωσε το τόλμημά του (να ξεπληρώσει το Χρέος της Σπάρτης στους 118) χάνοντας την επόμενη εκλογή του για δήμαρχος!!! 
Αν δεν ήταν ο Γ. Σαϊνόπουλος ΙΣΩΣ σήμερα οι 118 Μάρτυρες της Ελευθερίας να είχαν λησμονηθεί παντελώς, γιατί οι συνεργάτες των γερμανών εκμεταλλευόμενοι το μετεμφυλιακό κλίμα κατέστησαν ΕΝΟΧΗ τη συλλογική συνείδηση της Σπάρτης για την προδοσία και το έγκλημα και ύποπτο αριστερών φρονημάτων όποιον μιλούσε για τους 118. 

Ακόμα και οι συγγενείς των θυμάτων φοβούνταν (και φοβούνται ακόμη) να μιλήσουν για τους Νεκρούς τους!!! 

Επιτέλους πλέον η Σπάρτη, 72 χρόνια μετά, με εκφδήλωση τιμής και μνήμης σπάει τα δεσμά των δωσίλογων - ταγματασφαλιτών-καταδοτών της εποχής εκείνης και τιμά τους 118 δολοφονημένους πατριώτες της 26 Νοεμβρίου του 1943.

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΤΩΝ 118 ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ

Η θυσία των 118 Σπαρτιατών στο
Μονοδένδρι Λακωνίας εμπνέει ως και σήμερα!!!

Εδώ σε τούτο το βουνό
ψηλά στο Μονοδέντρι
που το χειμώνα ο βοριάς
σκληρά τ'ανεμοδέρνει

Εδώ στα χρόνια της σκλαβιάς
στα πράσινα πουρνάρια
θανατωθήκαν ένδοξα
Σπαρτιάτες Παληκάρια

Όλοι θυσιάστηκαν
για την γλυκειά Πατρίδα
κι έπεσαν σαν γνήσια
Παιδιά του Λεωνίδα

Σ'αυτούς δεν πρέπουν κλάματα
σκορπίστε τους λουλούδια
τραγούδια πρέπουν λεβεντιάς
της λευτεριάς Τραγούδια

Στήστε την Γαλανόλευκη
ψηλά να κυματίζει
και στους διαβάτες που περνούν
αιώνια να θυμίζει

Πως η Ελλάδα η όμορφη
η αιματοβαμμένη
μπορεί να δικιμάζεται
ποτέ της Δεν Πεθαίνει

Αντωνακη Ευτυχια


Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

"ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΧΝΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ"
3000 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ

Το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών οργανώνει την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015 διημερίδα με θέμα «Ελλήνων Τέχνη Πολεμική – 3.000 χρόνια Ελλήνων Μαχητών». Οι θεματικές της διημερίδας είναι οι εξής:

- «Η οπλιτική μάχη – Μέσα και Τακτικές» από το Εκπαιδευτικό Αρχαιοπρεπές Οπλιτικό Αγημα «Λεωνίδας»

- «Παρουσίαση του Βυζαντινού Στρατού 313-1462, Οπλα-τακτικές-τεχνικές ατομικής μάχης» από την Ακαδημία Οπλομαχίας

- «Ενδυμασία – οπλισμός – εξάρτυση – παρελκόμενα άτακτου πολεμιστή της περιόδου της Ελληνικής Επανάστασης 1821-1830» από τον Ομιλο Φίλων Ιστορικής Φορεσιάς και Οπλισμού Ι.Π. Μεσολογγίου «Ο Λιάρος» και τον Σκοπευτικό Ομιλο Παραδοσιακών Οπλων Πατρών

- «Τακτική και μαχητές στον αγώνα της Ηπείρου 1940-41 – Ο οπλισμός και η στολή του Ελληνα στρατιώτη» από την Ομάδα Αναβίωσης ΕΣ 1940-41.

Η εκδήλωση, της οποίας χορηγός επικοινωνίας είναι το περιοδικό «Στρατιωτική Ιστορία», θα είναι ανοικτή για το κοινό το Σάββατο 28 Νοεμβρίου από τις 12.00, με έναρξη των ομιλιών κατά χρονολογική περίοδο στις 16.00 και ολοκλήρωση στις 21.30.

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Δαυίδ εναντίον Μονσάντο

Στο ντοκιμαντέρ παρακολουθούμε τις περιπέτειες και τον αγώνα του ζεύγους Schmeiser, αλλά κι άλλων αγροτών ενάντια στον κολοσσό των αγροχημικών.

Παρουσιάζονται ξεκάθαρα ο κίνδυνος της επιμόλυνσης των καλλιεργειών από τη γύρη ή τον σπόρο γενετικά τροποποιημένων καλλιεργειών και οι διώξεις που υφίστανται οι αγρότες. Είναι παραγωγή της Denkmal Film.

Δείτε περισσότερα στο gewskwlikas.blogspot.gr

 ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ - πιέστε το αντίστοιχο εικονίδιο στην κάτω δεξιά γωνία του βίντεο

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Ο όρμος Βοιών έχει χρησιμοποιηθεί
ως Λιμένας Καταφυγής, ΓΙΑΤΙ;;;

Ο όρμος Βοιών έχει χρησιμοποιηθεί ως Λιμένας Καταφυγής αρκετές φορές (δείτε εδώ την μία).
To ελληνόκτητο και ελληνικής πλοιαρχίας πλοίο PRESTIGE (φωτό και βίντεο), σήμερα, αντίστοιχα θα έμπενε στον όρμο Βοιών;;;
Η νομοθεσία αποκρύπτει τους χαρακτηρισμένους Λιμένες Καταφυγής καθώς προβλέπει τον χαρακτηρισμό "ΑΠΟΡΡΗΤΟ" γι αυτούς έτσι δεν μπορεί κάποιος να γνωρίζει ποιοι είναι. Όμως ζητά ξεκάθαρα να μην γειτονιάζουν με αρχαιολογικούς χώρους (εδώ πρόκειται για το ίδιο ακριβώς μέρος), προστατευόμενες και τουριστικές περιοχές κ.α.

Πως μπορεί, λοιπόν, να έχει συμβεί: να έχει γίνει χρήση του όρμου Βοιών ως Λιμένας Καταφυγής , όταν ακριβώς στον μυχό του όρμου  υπάρχει ο σημαντικότερος ενάλλιος αρχαιολογικός χώρος της Ελλάδας, το Παυλοπέτρι;;;
Επίσης το Υπουργείο Πολιτισμού (κι έχει ενημερώσει και το υπουργείο Ναυτιλίας, έτσι;;) δεν συναινεί ούτε σε ολιγοώρη στάση πλοίων στην περιοχή πολύ περισσότερο στο ανεξέλεκτο αγκυροβόλιο και να φανταστούμε πως το Υπουργείο Πολιτισμού, Εφορεία Ενάλιων Αρχαιοτήτων δεν έχει γνώση πως ο συγκεκριμένος αρχαιολογικός χώρος έχει χρησιμοποιηθεί κι ως Λιμένας Καταφυγής!!!!

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Ιερός Λόχος, "Δεύτε Παίδες των Ελλήνων"

Ο σημερινός γαλλικός εθνικός ύμνος, η Μασσαλιώτις, ήταν εμβατήριο της Γαλλικής Επανάστασης (1789).

Η Μασσαλιώτις αναδείχτηκε εκείνα τα χρόνια σε διεθνής ύμνος των δημοκρατικών, που κατά το παράδειγμα των Γάλλων, ξεσηκώνονταν σε όλη την Ευρώπη με το τρίπτυχο "Ελευθερία - Ισότης - Αδελφότης".

Ο Έλληνας επαναστάτης, Ρήγας Φεραίος, θα αποδώσει τη Μασσαλιώτιδα στα ελληνικά και στον ύμνο - εμβατήριο "Δεύτε Παίδες των Ελλήνων".

Λέγεται πως οι φοιτητές του Ιερού Λόχου, του Αλέξανδρου Υψηλάντη, βάδισαν ενάντια στους Οθωμανούς ψέλνοντας τη Μασσαλιώτιδα σε στίχους Ρήγα Φεραίου.

Ο Ιερός Λόχος, για την ιστορία,  ήταν στρατιωτικό σώμα που ιδρύθηκε από τον Υψηλάντη στη Φωξάνη, πόλη στα όρια της Μολδαβίας με τη Βλαχία, στα μέσα Μαρτίου του 1821 και συγκροτήθηκε από εθελοντές σπουδαστές των ελληνικών παροικιών της Μολδοβλαχίας και της Οδησσού, κυρίως.

Ήταν η πρώτη οργανωμένη στρατιωτική μονάδα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και του ελληνικού στρατού γενικότερα. Ο Υψηλάντης πίστευε πως οι νεαροί αυτοί θα μπορούσαν να αποτελέσουν την ψυχή του στρατού του. Γι’ αυτό τους ονομάτισε από το κλασικό όνομα του Ιερού Λόχου των Θηβών.

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Παραμύθι , Πάνος Μπούσαλης
Τυχόν ομοιότητες με πρόσωπα και πράγματα
είναι συμπτωματικές..

Πάνος Μπούσαλης, Παραμύθι,
Στίχοι-μουσική: Πάνος Μπούσαλης,
Τυχόν ομοιότητες με πρόσωπα και πράγματα είναι συμπτωματικές..
Ήταν μια χώρα μαγική, έξω από τους χάρτες
που δυστυχώς στηρίζονταν πάνω σε ξένες πλάτες
άλλοτε είχε βασιλείς, κι άλλοτε βουλευτάδες
που κάνανε χρυσές δουλειές με ξένους αφεντάδες

του κόσμου τρώγανε το βιος
και το ευχαριστιόνταν,
έφταιγε όμως κι ο λαός
όρθιος που κοιμόταν

και πέρασαν σιγά σιγά
στων ξένων τα πλοκάμια
οι παραλίες, τα βουνά,
τα δάση, τα ποτάμια...

και ψάχναν οι πολιτικοί
στα άχυρα τον ψύλλο
κι είχαν την πίτα ιδιωτική
και νηστικό το σκύλο
πέρασαν χρόνια δίσεκτα
κι ο σκύλος κοκκαλιάρης
με την ουρά του μάλωνε
γιατ' ήτανε ψωριάρης

μα θε κι αυτός να ξυπνηθεί
μα θέλει να λυσάξει
από το κόκκαλα να βγει
να βγει και να ουρλιάξει

χαίρε ω χαίρε λευτεριά
χαίρε ελευθερία
χαίρε να ζήσουν τα παιδιά
σε άλλη κοινωνία

"Γυμνοί Θεοί"

"Γυμνοί Θεοί"
Στίχοι: Δημήτρης Λέντζος
Μουσική: Αντώνης Παπαγγελής
Τραγούδι: Ζαχαρίας Καρούνης
Βίντεο: Χρήστος Ζουλιάτης
Ιανός 2 Ιουνίου 2015

Οι εκδόσεις Μετρονόμος παρουσίασαν στον Ιανό, το διπλό CD του Δημήτρη Λέντζου, με τίτλο «Ο γύρος του θριάμβου» και το νέο του βιβλίο «Βάραγκα». Τραγουδήσαν οι: Νίκος Ανδρουλάκης, Ρίτα Αντωνοπούλου, Φωτεινή Βελεσιώτου, Παντελής Θαλασσινός, Νίκος Πλατύραχος, Ζαχαρίας Καρούνης, Βασίλης Λέκκας, Πάνος Μπούσαλης, Ζωή Παπαδοπούλου, Σοφία Παπάζογλου, Μίλτος Πασχαλίδης, Φίλιππος Πλακιάς, Ηρώ Σαΐα, Ελένη Τσαγκαράκη, Ιωάννα Φόρτη και Μπέττυ Χαρλαύτη, σε συνθέσεις των: Μανώλη Ανδρουλιδάκη, Θανάση Γκαϊφύλλια, Στάθη Γκότση, Παντελή Θαλασσινού, Πάνου Μπούσαλη, Μιχάλη Νικολούδη, Νεοκλή Νεοφυτίδη, Αντώνη Παπαγγελή, Μίλτου Πασχαλίδη, Φίλιππου Πλακιάς, Νίκου Πλατύραχου, Γιώργου Σχοινά, Μιχάλη Τερζή και του Χρήστου Λεοντή.

Αποσπάσματα διάβασαν οι ηθοποιοί Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος και Πέτρος Αποστολόπουλος.

Μονεμβασιά - Πάνος Μπούσαλης

ΠΑΝΟΣ ΜΠΟΥΣΑΛΗΣ, Μονεμβασιά,

στίχοι-μουσικη:
Πάνος Μπούσαλης.

Παίζουν:
Πάνος Μπούσαλης,
Νεοκλής Νεοφυτίδης,
Αντρέας Νικόλης,
Νίκος Πιτλόγλου

Ζαχαρίας Καρούνης - Χτυπώ νεκροί κι ανοίξτε μου

Υποκλεινόμαστε!!!

 Ζαχαρίας Καρούνης - Χτυπώ νεκροί κι ανοίξτε μου

ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ 118,
εκδήλωση Τιμής και Μνήμης

Από τις παλιές φωτογραφίες του 1960 με το Μνημόσυνο στο Μονοδέντρι για τους 118 δίχως μνημείο και μόλις με μια χούφτα ανθρώπους και τον παπαΧίο του Α. Νίκωνος... 

Στο 1964-1967 και στον ευπατρίδη Δήμαρχος κι ευεργέτη της Σπάρτης Γεώργιο Σαϊνόπουλο όπου κατά την πρώτηη θητεία θεμελίωσε το μνημείο των 118 πατριωτών που εκτ΄λεσαν οι Γερμανοί (τον έπαυσε η χούντα). Μάλιστα, τον πρώτον καιρό το μνημείο το φύλαγαν οι συγγενείς των θυμάτων μέρα-νύχτα γιατί οι καταδότες-συνεργάτες των γερμανών και οι ομοϊδεάτες τους απειλούσαν ότι θα το γκρεμίσουν.  

Αργότερα ο Γ. Σαϊνόπουλος, κατά τη δεύτερη θητεία του, 1974-1978, θεσμοθέτησε, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου το επίσημο μνημόσυνο των 118 ενώ υπήρξαν και μειοψηφήσαντες!!! 

Κατόπιν ο Γ. Σαϊνόπουλος , πλήρωσε το τόλμημά του (να ξεπληρώσει το Χρέος της Σπάρτης στους 118) χάνοντας την επόμενη εκλογή του για δήμαρχος!!! 
Αν δεν ήταν ο Γ. Σαϊνόπουλος ΙΣΩΣ σήμερα οι 118 Μάρτυρες της Ελευθερίας να είχαν λησμονηθεί παντελώς, γιατί οι συνεργάτες των γερμανών εκμεταλλευόμενοι το μετεμφυλιακό κλίμα κατέστησαν ΕΝΟΧΗ τη συλλογική συνείδηση της Σπάρτης για την προδοσία και το έγκλημα και ύποπτο αριστερών φρονημάτων όποιον μιλούσε για τους 118. 

Ακόμα και οι συγγενείς των θυμάτων φοβούνταν (και φοβούνται ακόμη) να μιλήσουν για τους Νεκρούς τους!!! 

Επιτέλους πλέον η Σπάρτη, 72 χρόνια μετά, με εκφδήλωση τιμής και μνήμης σπάει τα δεσμά των δωσίλογων - ταγματασφαλιτών-καταδοτών της εποχής εκείνης και τιμά τους 118 δολοφονημένους πατριώτες της 26 Νοεμβρίου του 1943.

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Το μεγάλο μας τσίρκο

Το μεγάλο μας τσίρκο του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

ΘΕΑΤΡΟ "ΑΘΗΝΑΙΟΝ" ΠΕΡΙΟΔΟΣ: 1973 (22 Ιουνίου - διακοπή παραστάσεων από τα μέσα Οκτωβρίου ως τα μέσα Νοεμβρίου).

Συγγραφέας: Ιάκωβος Καμπανέλλης
Σκηνοθεσία: Κώστας Καζάκος
Σκηνικά: Ευγένιος Σπαθάρης
Μουσική: Σταύρος Ξαρχάκος

Ηθοποιοί (αλφαβητικά):
Κώστας Καζάκος
Χρήστος Καλαβρούζος
Τζένη Καρέζη
Νίκος Κούρος
Σπύρος Κωνσταντόπουλος
Νίκος Ξυλούρης
Διονύσης Παπαγιαννόπουλος
Τίμος Περλέγκας

Υπόθεση:
Ένα αλληγορικό έργο που διηγιείται την ιστορία και τις ταλαιπωρίες του ελληνικού κράτους από τον ερχομό του Όθωνα το 1833 μέχρι την Κατοχή (στη δεύτερη παράσταση έφτανε μέχρι και την εξέγερση του Πολυτεχνείου). Μέσα από σατιρικά και δραματικά νούμερα και τραγούδια γινόταν μια αναδρομή στην ιστορία της Ελλάδας από την Τουρκοκρατία, τον Όθωνα και τους υπόλοιπους κυβερνήτες της ανεξάρτητης Ελλάδας ως την Μικρασιατική καταστροφή, τον πόλεμο του '40 και το --τότε-- σήμερα.

Σκοπός ήταν να παραπλανηθεί η λογοκρισία της Χούντας αλλά και να περάσουν μηνύματα αφύπνισης στον ήδη αγανακτισμένο ελληνικό λαό. Πληροφορίες: Η παράσταση ήταν μια μεγάλη εισπρακτική επιτυχία ( περίπου 400.000 εισιτήρια ) αλλά συγχρόνως στάθηκε και μία βασική αφορμή επανάστασης. Συνθήματα όπως «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» και «ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ -- ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ», γνωστά από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, είχαν πρωτοεμφανιστεί στην παράσταση.

Η Καρέζη πέρασε ένα μήνα στα κρατητήρια της Ασφάλειας με αποτέλεσμα να διακοπούν οι παραστάσεις από τα μέσα Οκτωβρίου ως τα μέσα Νοεμβρίου του 1973 και να ξαναρχίσουν μετά τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, με παρουσία αστυνομικών .

Ο Καζάκος καλέστηκε κι ο ίδιος από τη Χούντα και φυλακίστηκε. Ερμηνευτής, συνθέτης και μουσικοί δέχονταν σχεδόν καθημερινά τις «επισκέψεις» των οργάνων της χούντας. Το "μεγάλο μας τσίρκο" είχε μεγάλη απήχηση στο αθηναϊκό κοινό, και λόγω της μεγάλης προσέλευσης των θεατών οι παραστάσεις στο "Αθήναιον" χαρακτηρίστηκαν εκ των υστέρων ως οι " μαζικότερες -- μέχρι το Πολυτεχνείο -- πολιτικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας".

Το έργο ανεβαίνει ξανά από τον ίδιο θίασο μετά την πτώση της χούντας σε Αθήνα και επαρχία και γνωρίζει και πάλι τεράστια επιτυχία. Τα τραγούδια μαζί με κάποια από τα συνοδευτικά νούμερα της παράστασης κυκλοφόρησαν σε βινύλιο το 1974, ενώ το 2003 έγινε επανέκδοση του δίσκου σε CD.

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

"La Joie Gate" η Γαλλία ενδιαφέρεται;

Το πλοίο "La Joie" φτάνει από Νοτιοδυτικά στα Βάτικα κι όλα δειχνουν (προσεκτικά) πως εκτέλεσε το δρομολόγιο με αναχωρήσεις:

2/10/15     -ΤΟΥΡΚΙΑ  Τσανακαλέ
5/10/15     -ΕΛΛΑΔΑ Νεάπολη
27/10/15    -ΛΙΒΥΗ Μιζουράτα
29/10/15    -ΕΛΛΑΔΑ Νεάπολη
5/11/15     -ΕΛΑΔΑ Πειραιάς (άφιξη)

Τόσα τα ερωτηματικά όσες και οι μέρες που το πλοίο έμεινε αγκυροβολιμένο, στο Παυλοπέτρι, στον σημαντικότερο εναλιο αρχαιολογικό χώρο της Ελλάδας ο οποίος έχει συμπεριληφθεί και στα 50 πιο σημαντικά απειλούμενα μνημεία του πλανήτη!!!


Αρκετά πλοία αγκυροβολιμένα σε απαγορευμένη περιοχή (λιβάδια Ποσειδωνίας)

Την ίδια ώρα που το πλοίο "ΜΙΑ" προσκρούει στις ακτές της Λακωνίας το "La Joie"  σουλατσάρει πάνω στον σημαντικόερο ενάλιο αρχαιολοικό χώρο της ελλάδας κι έναν από τους 7 σημαντικότερους στον πλανήτη!!!

Φουλ του πλοίου!!!

Το ερχόμενο πλοίο "LADY.NOOR"  υπάρχει;;; εμάς πάντως μας παραπέμπει το όνομα σε "NOOR ONE"... πέρα από το σχετικό Λάχι να ούμε από πάνω από την Νεάπολη.... 
Τόσες μέρες, οπότε έγινε και ελευθεροκοινωνία στο πλοίο, έτσι;;;

και πόσες ακόμη με το ais κλειστό....

φουλ του πλοίου....
Κι εδώ σε γράφημα η έκταση με λιβάδια προστατευόμενης ποσειδωνίας που διέλυσε το συγκεκριμένο πλοίο μόνο για ένα από τα 24 ώρα που έμεινε εντός της επειλούμενης περιοχής!!!!
ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!!! κύριε υπουργέ όταν λέτε οι "υπηρεσιακοί" σας λένε, προτείνουν κτλ τι νιώθεται με αυτή την εικόνα και με την μελέτη του ΕΛΚΕΘΕ;;; 


Τι δεν έβρισκε στον Πειραιά το πλοίο και έπιασε λακωνία και στο ανέβα και στο κατέβα;;; γιατί να έπιασε τόσο έξω τοι συγκεκριμένο πλοίο, εκεί που κόβει ο κυμματισμός από τον βορριά σε αντίθεση μέτο τόσα άλλα πλοία που φουντάραν στο κέντρο;;;
Αλήθεια τώρα το δρομολόγιο, Νεάπολη, Λιβυή, Νεάπολη δεν μπορεί να είχε εμπορική δρατσηριότητα, τί έχει όμως;;; Να ενδιαφέρει την Γαλλία ένα τέτοιο ταξίδι (δεν είναι και το μόνο...);;;




Κόλαφος η μελέτη του ΕΛΚΕΘΕ για τους "υπηρεσιακούς" υπερασπιστές του παράνομου αγκυροβόλιου, κ. Δρίτσα;;;

Η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Ντία Τζανετέα, με δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τάχθηκε κατά του αγκυροβολίου στον όρμο των Βατίκων και σημείωσε ότι «ολόκληρη η περιοχή στο ΝΑ άκρο της Πελοποννήσου διαθέτει ένα τεράστιο πολιτιστικό απόθεμα, όπως τη βυθισμένη πολιτεία "Παυλοπέτρι" και το "απολιθωμένο δάσος" και είναι τεράστιο θέμα το αγκυροβόλιο».

Τώρα, πρόσθεσε, έχουμε αυτή την πετρελαιοκηλίδα στα Κύθηρα, που ρυπαίνει και θέτει σε κίνδυνο τις παραλίες της Νεάπολης.
Η Ντία Τζανετέα ανέφερε πως είναι σημαντικό να βρεθεί το πλοίο που προκάλεσε τη ρύπανση και να υπάρξουν αυστηρές κυρώσεις, ενώ τόνισε ότι το αγκυροβόλιο υποβαθμίζει τη ζωή των κατοίκων της περιοχής.

Επιπλέον, η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας αποκάλυψε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι χθες, παρέλαβε μελέτη που είχε ανατεθεί, ύστερα από δύο αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, στο ΕΛΚΕΘΕ, με προγραμματική σύμβαση που υπεγράφη στις 4 Μαΐου 2015 και με αντικείμενο την εκτίμηση των επιπτώσεων στον όρμο των Βατίκων από την αγκυροβολία δεξαμενόπλοιων.

Τόνισε ότι, με μια πρώτη ματιά, η μελέτη δείχνει ότι υπάρχει πρόβλημα από την αγκυροβολία, στον πυθμένα της θαλάσσιας περιοχής του όρμου των Βατίκων, ο οποίος έχει υποστεί βλάβη από τη σύρση των αλυσίδων και τον αγκυρών. 

Η κ. Τζανετέα πρόσθεσε ότι η μελέτη του ΕΛΚΕΘΕ θα παρουσιαστεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο και τα συμπεράσματά της θα ληφθούν σοβαρά υπόψη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ"

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Ξέφαργο αμπέλι η Ελλάδα, μαύρα λιμάνια, μπαίνει βγαίνει οτιδήποτε;;;

Αν υπάρχει μία, έστω μία, απάντηση ας δωθεί να καταλάβουμε κι εμείς το μπορεί να συμβαίνει εδώ και ο κ. Υπουργός είναι τόσο άνετος...

Το πλοίο Doganay ερχόμενο για Πειραιά, μπήκε στο πειρατικό αγκυροβόλιο, μεταξύ Δ. Μονεμβασιάς και Ελαφονήσου βόρεια από τα Κύθηρα.

Αυτή τη φορά ξεχνάμε, NATURA, CORINE, Ενάλιο αρχαιολογικό χώρο Παυλοπέτρι, προστατευόμενα Λιβάδια Ποσειδωνίας, Νομοθεσία και τουριστκές περιοχές.-

Κύριε Υπουργέ, κύριε Δρίτσα, ένα πλοίο που σε λίγες ώρες φτάνει - έρχεται Πειραιά, τι είναι αυτό που μπορεί να το κάνει να παρεκκλίνει της πορείας του και να σπαταλά τις αυτές ώρες για να μπει στο όρμο Βοιών;;;

Τι μπορεί να βρίσκει ή τι μπορεί να αφήνει που δεν μπορεί στον Πειραιά με δεδομένο πως αεροδρόμιο, υποδοχή σκουπιδιών - slops κ.α. δεν υπάρχουν στα Βάτικα, έτσι ;;;



The 2016 World Monuments Watch Includes 50 At-Risk Cultural Heritage Sites in 36 Countries

World Monuments Fund’s Signature Advocacy Program has Included 790 Sites in 135 Countries in its 20 Year History

For Immediate Release—New York, NY, October 15, 2015—World Monuments Fund (WMF) President Bonnie Burnham has announced the 2016 World Monuments Watch, presenting a diverse group of cultural heritage sites at risk from the forces of nature and the impact of social, political, and economic change. Marking 20 years of the Watch, the 2016 list features 50 sites in 36 countries, dating from prehistory to the twentieth century.

The 2016 Watch includes an entire country’s cultural heritage sites destroyed by a devastating earthquake (Nepal); an ancient underwater city threatened by pollution and large ships (Pavlopetri, Greece); a historic hill town in urgent need of urban planning (Amedy, Iraq); the remains of a medieval Swahili town at risk from the effects of a harsh climate and looters (Kua Ruins, Tanzania); a modern engineering masterpiece on the verge of being dismantled (Shukhov Tower, Russia); the burial place of presidents and hundreds of other luminaries that has suffered the effects of many earthquakes and is now neglected by its city (General Cemetery of Santiago, Chile); Edwardian public baths—still in use by a diverse urban community—at risk of closure due to cutbacks in government spending (Moseley Road Baths, United Kingdom); and a beloved coastal promenade in Beirut that is the latest victim of a development frenzy that has destroyed many of the city’s open spaces (Dalieh of Raouche, Lebanon).

The sites on the 2016 Watch are emblematic of preservation issues that are prevalent around the globe. From conflict to development pressures, and from natural disasters to the lack of resources, the Watch is a call to action that brings the fragility of these sites and the dangers they face to international attention. It also identifies opportunities for local communities to work together with preservation agencies, governments, corporate sponsors, and others to help ensure each site’s future.

Ms. Burnham said, “The 2016 Watch includes many extraordinary places that deserve to be celebrated because they represent high moments of human culture. Worldwide concern would strengthen our ability to save them. Every two year Watch cycle expands our knowledge about the state of the built environment worldwide, and the current challenges facing the preservation field. WMF looks forward to working with the local experts, organizations, and government agencies who have nominated these sites. We hope our endorsement will advance their goals to save each of these cherished places.”

American Express, the founding sponsor of the World Monuments Watch, continues to fund the Watch, as well as other initiatives taken on by WMF. The company’s grants, totaling $16.5 million for the Watch, have made a critical difference to the preservation of 160 projects in 70 countries.

Timothy J. McClimon, president of the American Express Foundation, said, “The World Monuments Watch is the most important call-to-action for the preservation of at-risk historical sites across the world. For two decades, the Watch has been a driving force in securing funding and engaging local communities to preserve these endangered cultural treasures. American Express remains committed to this partnership, raising awareness and providing grant funding to help save sites at risk.”

2016 Watch Sites Highlights

Conflict and War

War is perhaps the least common and the most dramatically destructive force that heritage faces. The 2016 Watch includes the Unnamed Monument in recognition of the deliberate and calculated damage to thousands of cultural heritage sites in many areas of political and social instability. There are simply too many sites at risk to be included individually on the Watch, and no immediate hope for resolution. The Unnamed Monument seeks to shift the focus to local populations who are losing their cultural heritage and history, and away from our own outrage, which plays to the propaganda of those who are perpetrating this damage.

Archaeological exploration of Egypt’s ancient settlement Abusir el-Malek in the early twentieth century swelled the collections of museums around the world, bringing attention to the importance of the site and its history. Following the Arab Spring in 2011, when policing archaeological sites became more difficult, there was a tremendous surge in looting of heritage sites, with Abusir el-Malek being one of the more heavily looted sites in the region. Sadly this situation is not unique in Egypt, or elsewhere in the world. Times of crisis—poverty, conflict, or political turmoil—stretch the protection of our past, often to breaking point. Placing Abusir el-Malek on the 2016 Watch cannot repair the damage to the site, but it can raise awareness about looting and highlight efforts worldwide to stem the tide of illicit trafficking of archaeological objects.

Disaster Recovery

The earthquake that ravaged Nepal in April 2015 caused thousands of human casualties and widespread destruction of buildings and infrastructure. The earthquake’s impact on heritage places was extensive throughout the Kathmandu Valley, which is home to hundreds of sacred Buddhist and Hindu sites. In the aftermath, community members have been galvanized into action to restore their shared heritage. The inclusion of Cultural Heritage Sites of Nepal on the 2016 Watch honors the resilience of the Nepalese people, while bringing attention to the need for sustained international efforts in the face of what might appear to be a daunting set of challenges.

Development Pressures

Abandonment and demolition, the lack of investment, and the need for better planning are common threats to cities in Russia, Cuba, Romania, and South Africa. Russia’s Vyborg Historic Center needs better planning for conservation and stronger enforcement of heritage protection laws that would respect its architectural, archaeological, cultural, and artistic heritage. The integrity of the urban fabric of El Vedado, the heart of modern Havana that includes some of the best early and mid-twentieth century architecture and urban planning in Cuba, is being lost due to a lack of investment in properties in the district, weak protective regulations, and the trend of inappropriate alterations. The Romanian capital of Bucharest—a built environment of great historical, social, and symbolic significance—is threatened by abandonment and demolition of historic buildings, uncontrolled development, and inappropriate rehabilitation. The historic character and built heritage of Bo-Kaap in South Africa, recognized for its distinctive vernacular architecture and its enduring Muslim culture, are under threat due to economic forces and social change.

Places of Conscience

From a notorious labor camp in Albania to World War II concentration camps in Italy, these sites are powerful places of memory that deserve to be preserved for future generations. Albania’s Spaç Prison, in operation from 1968 until the early 1990s when the communist party fell, is now in an extremely advanced state of deterioration. The inclusion of Spaç Prison on the 2016 Watch recognizes a new effort involving institutions, civil society, and private citizens—including former political prisoners—to create a modern institution of remembrance out of the prison’s remains.

Between 1939 and 1943, over 100 concentration camps were built in Italy, and today only a few of these structures are known to remain. The neglect of these World War II concentration camps in Italy is largely due to the denial of this almost-forgotten chapter of the country’s recent past. The 2016 Watch aims to bring attention to this vanishing piece of history and the need for further research to uncover the remaining sites.

Religious sites

All of the religious sites on the 2016 Watch have their own challenges, but the common theme is a lack of resources to successfully preserve each site’s built heritage. Mission San Xavier del Bac in Arizona is close to reversing the effects of many inappropriate repairs over the years, which would help to preserve the architectural, artistic, and cultural significance of this site, an important parish church for the many Native Americans in the area. A restored La Ermita de Barranco, a symbol of Barranco’s maritime heritage, would join the other cultural attractions that are helping to revitalize this district in Lima, Peru. Twelve of Santiago de Cuba’s historic churches—the vessels for the social, cultural, and religious life of the city for centuries—have suffered from the impact of natural disasters and are currently in need of preservation.

Modernism

Modern structures are subject to the same risks as older ones, including neglect, inappropriate renovation, and even demolition. Public apathy and the lack of understanding that buildings of our own time can be important enough to be kept for the future may be the biggest challenge. For instance, the National Sports Complex, an iconic symbol of the massive post-independence effort that transformed Cambodia from an agrarian colony into a modern state, is used daily by Phnom Penh residents for recreation and social gatherings, and yet there are mounting fears of encroachment and loss of the space as a community asset. Its inclusion on the 2016 Watch advocates for shifts in policy that recognize heritage as a positive component of urban development. The relocation of the Tsukiji fish market ahead of the 2020 Olympic Games warns of redevelopment pressures for some of the last remaining markers of Tokyo’s historic urban architecture. Early twentieth century architecture in Tsukiji is included on the 2016 Watch to lend international support to the efforts of local architects and property owners to advocate for preservation-minded planning for the protection of the city’s heritage. More detailed descriptions of all 2016 World Monuments Watch sites can be found at www.wmf.org/watch

# # #

World Monuments Watch Launched in 1996 and issued every two years, the World Monuments Watch calls international attention to threatened cultural heritage sites around the world. Watch-listing provides an opportunity for sites and their nominators to raise public awareness, foster local participation, advance innovation and collaboration, and demonstrate effective solutions. The process also serves as a vehicle for requesting WMF assistance for select projects. The list is compiled by a panel of international heritage experts in the fields of archaeology, architecture, art history, and preservation. For many historic sites, inclusion on the Watch is the best—and sometimes the only—hope for survival. Since the program’s inception, more than 790 sites in 135 countries and territories—including those on the 2016 Watch—have been included. The international attention given to Watch sites provides a vital tool with which local entities may leverage funding from a variety of sources, including municipal, regional, and national governments; foundations; corporate sponsors; international aid organizations; and private donors. Since 1996, WMF has contributed $100 million to date; while almost $245 million has been allocated to the sites by other entities. The social impact of the Watch is also significant, especially through Watch Day, a component of the program established in 2012 that aims to reconnect communities to their heritage through public events.

# # #

American Express is a global services company, providing customers with access to products, insights and experiences that enrich lives and build business success. Learn more at americanexpress.com and connect with us on facebook.com/americanexpress, foursquare.com/americanexpress, linkedin.com/company/american-express, twitter.com/americanexpress, and youtube.com/americanexpress.

Key links to products and services: charge and credit cards, business credit cards, Plenti rewards program, travel services, gift cards, prepaid cards, merchant services, corporate card and business travel.

World Monuments Fund is the leading independent organization devoted to saving the world’s treasured places. For 50 years, working in 100 countries, its highly skilled experts have applied proven and effective techniques to the preservation of important architectural and cultural heritage sites around the globe. Through partnerships with local communities, funders, and governments, WMF seeks to inspire an enduring commitment to stewardship for future generations. Headquartered in New York City, the organization has offices and affiliates worldwide. Visit www.wmf.org for more information, or connect with us on facebook.com/worldmonuments, twitter.com/worldmonuments, and instagram.com/worldmonumentsfund.

# # # 

Press Contact: Daniela Stigh, Communications Director, World Monuments Fund, +1-646-424-9582 or dstigh@wmf.org. Images available upon request.

Greek Chapter of ARCH International

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Του κόσμου τα λιμάνια


Social Waste - Του κόσμου τα λιμάνια

 Official Website: socialwaste.org
Facebook
Twitter
Download Album (MP3)
Download Album (Flac)

Greek and English lyrics with closed captions.

Στίχοι: Λεωνίδας
Παρουσίαση: Λεωνίδας, Χρήστος
Λάφτα: Αποστάτης
Έτος : 2013

Λιμάνια.
Παντοτινοί τόποι συναντήσεως και αποχωρισμού. Λιμάνια προσωπικά αγαπημένα- η Σαλονίκη, ο Περαίας, το Μεγάλο Κάστρο της Μεσογείου, η Casablanka. Λιμάνια της ποίησης και της λογοτεχνίας- η Αλεξάνδρεια του Καβάφη, η Μασσαλία του Izzo, και το Colombo του Καββαδία. Λιμάνια των εραστών, των μπαχαρικών και της μουσικής- η Λισαβόνα, το Αλγέρι, το Πράσινο Ακρωτήρι της Cesaria. Λιμάνια του «μπαλέτου της εργατικής τάξης»- η Boca του Buenos Aires, και η ομάδα-σύμβολο της Καταλονίας. Λιμάνια της φαντασίας- η Εσκοντίδα του Hugo Pratt και του Corto Maltese και ο Ιπτάμενος Ολλανδός. Λιμάνια της φτώχειας- το Karachi των φίλων μου --σε πείσμα των νέο-ναζί της Χρυσής Αυγής- και το Μογκαντίσου. Λιμάνια της ουτοπίας. (Λεωνίδας, Social Waste, καλοκαίρι 2012)

Οι στίχοι για τη Σαλονίκη, τον Γουίλη τη Μασσαλία και τον Νάγκελ Χάρμπορ αποτελούν -- προφανώς- αναφορές στο έργο του Νίκου Καββαδία

κ. Δρίτσα, τι βρίσκει ένα πλοίο στην Λακωνία που δεν έχει το Λαύριο;;;

 Τι να πει κανείς, ένα πλοίο που αποπλέει από Λαύριο και ελαχιστες ώρες μετά μπαίνει "πιάνει" Λακωνία!!! (λίγες ημέρες πριν, φυσικά...)

Τι δεν έχει τι λιμάνι στο Λαύριο που έχει η Νεάπολη, η Ελαφόνησος και τα Κύθηρα πέρα από τις διάσημες παραλίες στο Σίμο και το Σαρακήνικο, το Παυλοπέτρι τα λιβάδια Ποσειδωνίας και τις εκατοντάδες τουριστικές επιχειρήσεις;;; (επίσης το ίδιο ερώτημα έχει τεθεί κατ' επανάληψη και για τον Πειραιά!)

Και φυσικά δεν είναι όυτε το πρώτο ούτε μόνο...

Επίσης 5 ώρες και 22 λεπτά δίχως, γιατί;;;

Υπήρχε η εντύπωση πως δεν ήταν εντοπίσημο, έτσι;;;

κε Δρίτσα, τι συμβαίνει με τις Λάντζες στον όρμο Βοιών;;;

Λάντζα  ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, φαίνεται επιστροφή από το πλοίο Saint Nicholas προς προβλήτα Νεάπολης (χώρος ISPS) δίχως σήμα  ais για 1 ώρα και 35 λεπτά... 
Την ίδια στιγμή, Λάντζα  ΚΑΒΟΜΑΛΕΑΣ Ι, φαίνεται αντίστοιχα επιστροφή από το πλοίο Evanthia προς προβλήτα Νεάπολης (χώρος ISPS) δίχως σήμα  ais για 1 ώρα και 8 λεπτά... 
Εδώ την 22/10/15 το πρώην δουλεμπορικό (η πενταετία του 19 ΓΚΛ;;;) και νυν Λάντζα  "ΨΑΡΟΜΑΤΗΣ Μ", φαίνεται πως πηγαίνει από ένα πλοίο σε ένα δεύτερο πλοίο, όπου εκέι κάνει και φαίνονατι κινήσεις κτλ (δίχως εκμπομπή  ais τα πλοία) και επιστροφή στο λιμάνι Ελαφονήσου (υπάρχει χώρος ISPS στην Ελαφόνησο;;;)... 
Την ίδια μέρα μερικές ώρες αργότερα, το πρώην δουλεμπορικό και νυν Λάντζα  "ΨΑΡΟΜΑΤΗΣ Μ", χώρις ίχνος ais φτάνει και κάνει μία εκπομπή ais στο σημέιο του πρώτοου πλοίου...
όπου έφτασε από το λιμάνι Ελαφονήσου (είπαμε, υπάρχει χώρος ISPS στην Ελαφόνησο ώστε να μπαινοβγαίνουν άνθρωποι και εμπορεύματα από τρίτες χώρες;;;)... 

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Σαν σήμερα στις 11 Νοεμβρίου 1990...

Ο Γιάννης Ρίτσος έφυγε από τη ζωή στις 11 Νοεμβρίου 1990, αφήνοντας πίσω του 50 ανέκδοτες ποιητικές συλλογές.

Ενταφιάστηκε τρεις μέρες αργότερα στη γενέτειρά του Μονεμβασιά.
Το κύριο σώμα του έργου του συγκροτούν πάνω από 100 ποιητικές συλλογές, 9 πεζογραφήματα και 4 θεατρικά έργα. Οι μελέτες για ομοτέχνους του, οι πολυάριθμες μεταφράσεις και χρονογραφήματα, καθώς και άλλα δημοσιεύματα συμπληρώνουν την εικόνα του χαλκέντερου δημιουργού. 

Μανακόγιαννης VS Tριβουλυτοκασσίτερος

Περνάμε από αυτήν την γη για να την σεβαστούμε.

Δεν πρέπει εγωιστικά να νιώθει ο άνθρωπος πως ο πλανήτης είναι μόνο δικός του.

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Γραμμή Ισραήλ - Λακωνία με τσαλιμάκια...

Ας το πάρουμε από την ανάποδη.... Νεάπολη - Χάϊφα!!!
Το πλοίο MARPESSA μπαίνει στον όρμο Βοιών...
αλλά μην ξεχνάμε πως είχε ξαναπεράσει από Λακωνία και παλιότερα, έτσι;
Αλλά λίγα μίλια πριν το  MARPESSA έχει κάνει ένα "τα μπρος πίσω 20ολόκληρων ν.μ."!!!
Μέσα στο Αιγάιο τι άλλαξε, και το προερχόμενο από Ισραήλ πλοίο μετά από εκατοντάδες μίλια ταξίδι  και μόλις λίγα πριν την Νεάπολη στρέφει καρφί πίσω για Χάιφα;;;;
να ξέχασε ο  Cp τα κλειδιά της καμπίνας στο σπίτι...




Ο Ρένος Αποστολίδης διαβάζει Νικηφόρο Βρεττάκο.

Ο Ρένος Αποστολίδης, στη ραδιοφωνική εκπομπή ''Ελλήνων Παροικίες'' του Δήμου Πειραιά, διαβάζει και μιλάει για το Νικηφόρο Βρεττάκο.

Τουρκία - Λακωνία απευθείας!!!






Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Τα κλειστά ais πάνε γαζί στη Νεάπολη!!!

Για δείτε όλοι τι μας συμβαίνει και πως δεν κρύβεται....

Όλα αυτα τα πλοία κ. Υπουργέ, κ. Δρίτσα, βρέθηκαν μέσα στο ίδιο εικοσιτετράωρο στα προστατευόμενα νερά του όρμου Βοιών πριν λίγες ημέρες!!!

Και τι τρομερό, δες μέσα στο κόκκινο περίγραμμα, για πόσες ώρες εμείς τα καταγράψαμε εκτός ais την ίδια ώαρ που άλλα φαινόντουσαν κανονικά!!!

Υ.Γ. Αν υπάρχει κανείς να ζορίζετε για την αξιοπιστία των απεικονίσεων ας το εκφράσει δημόσια όπως η ανάρτηση μας... και μετά υπάρχουν Υπηρεσίες και ειδικοί να ξεχωρήσει η ήρα από το στάρι...