Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΙΟΜΟΡΦή

Εκδόσεις «ΙΔΙΟΜΟΡΦή»,
Ορέστη 7, 23100 Σπάρτη,
τηλ. 2731082203,
e-mail: idiomorf@otenet.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:
Από τις εκδόσεις ΙΔΙΟΜΟΡΦή κυκλοφόρησε το δέκατο τέταρτο φύλλο (2011) του Περιηγητή της Λακωνίας. Η έκδοση είναι δίγλωσση, διανέμεται δωρεάν και κυκλοφορεί σε 15.000 αντίτυπα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Η χρονιά αυτή είναι του «Καλλικράτη», και ο Περιηγητής της Λακωνίας είναι αφιερωμένος στους νέους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας. Στις 56 σελίδες που διαθέτει (περισσότερες από κάθε χρονιά) κάθε Δήμος έχει τον τοπικό του πολιτιστικό χάρτη, το νέο του προφίλ, τους χάρτες σηματοδοτημένων μονοπατιών, τις παραλίες και όλα τα αξιοθέατα που βρίσκονται στη δικαιοδοσία του.

Ένας μικρός περιεκτικός οδηγός περιηγήσεων –πάντα στην ελληνική και αγγλική γλώσσα– που αναμορφώνει τον παλιό νομό Λακωνίας. Το δέκατο τέταρτο φύλλο, εκτός από τις ακριβείς πληροφορίες για τα αξιοθέατα της Λακωνίας, περιλαμβάνει και τα εξής ένθετα στην ελληνική και αγγλική γλώσσα:

1. Χάρτη της Λακωνίας, της Σπάρτης, του Μυστρά, της Μονεμβασίας, του Γυθείου και της Αρεόπολης, που περιέχει επίσης τα μουσεία, τα μοναστήρια, τα σπήλαια, τα κάστρα, τις παραλίες (προσφορά του ΕπιμελητηρίουΛακωνίας).
2. Αρχαιολογικό και τουριστικό Οδηγό της Σπάρτης, με σελίδες που αφορούν τα μνημεία –αρχαία και σύγχρονα–, τα μουσεία και τις εκδηλώσεις (προσφορά του Δήμου Σπάρτης).

Ακόμη, πληροφορίες για τα τοπικά βιολογικά προϊόντα, με κατάλογο των παραγωγών τυποποιημένων προϊόντων Λακωνίας, και για τα εκλεκτά τυποποιημένα προϊόντα της περιοχής.

Η έκδοση στηρίζεται στη μικρή διαφήμιση που κάνει γνωστό ακριβώς το ζωντανό κόσμο της Λακωνίας, καταρχήν τις επιχειρήσεις φιλοξενίας και τουρισμού αλλά και τις ποικίλες πολιτιστικές δραστηριότητες. Η προσπάθειά μας φιλοδοξεί να αναπτύξει μια επικοινωνία ανάμεσα στον
επισκέπτη, Έλληνα και ξένο, με το λακωνικό χώρο, έτσι που ο τουρίστας να μετατραπεί σε άνθρωπο που γνώρισε καλά τον τόπο τον οποίο επισκέφθηκε.

Με εκτίμηση
Σοφία Αντωνάκου