Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Πάρνωνας: Οπτικές και Προοπτικές


Μία Ημερίδα με προφανή πρωταγωνιστή τον Πάρνωνα διεξήχθη πρόσφατα με επιτυχία στο Σαϊνοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Γεωργίου και Χρυσαυγής Σαϊνοπούλου , με την υπογραφή του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαμβακούς "Νέα Ζωή".

Σε μία προσπάθεια του συλλόγου να αναθεωρήσει το δημόσιο διάλογο και να επαναπροσεγγίσει την έννοια της συλλογικής δράσης, η Ημερίδα με θέμα "Πάρνωνας: Οπτικές και Προοπτικές" έστειλε το μήνυμα της ανάγκης των συνεργατικών σχέσεων, των συλλογικών διεργασιών και της εξωστρέφειας.

Συνοδοιπόροι του Συλλόγου της Βαμβακούς στο ταξίδι της Ημερίδας και της προσπάθειας που ξεκίνησε ήταν η Παναγιώτα Σημάδη, δασάρχης Σπάρτης, ο Σταύρος Αραχωβίτης, πρόεδρος Γεωπόνων Λακωνίας, ο Παναγιώτης Μαχαίρας, μέλος Φορέα Πάρνωνα -- Υγρότοπου Μουστού, ο Αντώνης Παπανικολάου, επιχειρηματίας στο χώρο της εστίασης, ο Βασίλης Γεωργιάδης, Πρόεδρος Ορειβατικού Συλλόγου Σπάρτης, ο Γιάννης Καρβουνιάρης , πρόεδρος Κυνηγετικού Συλλόγου Σπάρτης, ο Σωτήρης Μπόλης, σύμβουλος Τοπικής Ανάπτυξης και συνεργάτης της Αναπτυξιακής Πάρνωνα ΑΕ, ο Βασίλης Ρουμπάκος, chef και πρόεδρος Ινστιτούτου Γαστρονομίας Λακωνίας, ο Παναγιώτης Κατσίχτης, πρόεδρος Αστρονομικής Ένωσης Σπάρτης, ο Χρήστος Νικολέτος, πυραγός -- δασολόγος και η Ελένη Μπαγιώκου, μαθήτρια Λυκείου, βουλευτής Εφήβων. Στην ημερίδα συμμετείχε ο Οικοτεχνικός -Χειροτεχνικός Συνεταιρισμός Γερακίου «Εργάνη», ενώ το συντονισμό και την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε αναλάβει ο πρόεδρος του συλλόγου Νέα Ζωή, Χάρης Βασιλάκος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Σπάρτης, κ.Σταύρος Αργειτάκος, ο αντιπρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης κ. Χρήστος Μακρής, ο αντιδήμαρχος Θεραπνών, κ. Γιάννης Ατσάλας, ο Διοικητής των Νοσοκομείων Σπάρτης και Μολάων, κ.Νίκος Κουφός, καθώς και εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης, κ.κ. Ευσταθίου.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βαμβακούς Νέα Ζωή ευχαριστεί θερμά και δημόσια: Το Σαϊνοπούλειο Ίδρυμα για την παραχώρηση της αίθουσας, τους αξιότιμους ομιλητές, όλους όσοι παρευρέθησαν στην Ημερίδα, αλλά και αυτούς που έλαμψαν δια της απουσίας τους, τη Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης και ιδιαίτερα τον αντιπρόεδρο Γιάννη Γκλέκα, τον Μπάμπη Γκλέκα για τις ηχητικές εγκαταστάσεις, τους Lakonistas και ιδιαίτερα τον Πάνο Παπαδολιά, τη Μάρθα Βερδήλου και την Ελευθερία Σουρλή για την πολύτιμη βοήθειά τους.