Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Σκανδαλώδης τροπολογία για διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών πριν τις ευρωεκλογές

Ελλάδα Φοβούμενη την πολιτική πανωλεθρία η κυβέρνηση κατέθεσε τελικά την τροπολογία παρ όλες τις έντονες αντιδράσεις. Η απόφαση της κυβέρνησης για διεξαγωγή των ευρωεκλογών ταυτόχρονα με τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών έχει εδώ και καιρό προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους κόλπους της αντιπολίτευσης, αλλά και εντός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς, σύμφωνα με τον Καλλικράτη αυτοδιοικητικές εκλογές και ευρωεκλογές πρέπει να διεξαχθούν μαζί την πρώτη Κυριακή (25 Μαΐου).
Έντονο προβληματισμό εγείρει άρθρο της τροπολογίας με πασιφανές ρατσιστικό άρωμα. Συγκεκριμένα θα καταργούνται:
 Οι διατάξεις για τη συμμετοχή ομογενών και νομίμως διαμενόντων αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών, συμπεριλαμβανομένων και των πολιτών χωρών της ΕΖΕΣ που διαμένουν νόμιμα στη χώρα, στις δημοτικές εκλογές, οι οποίοι εφεξής δεν έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις δημοτικές εκλογές.

Η πλειονότητα των δημάρχων (πρόσφατα και ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης) και περιφερειαρχών έχει τοποθετηθεί αρνητικά, ενώ και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης ο οποίος υπήρξε ο εμπνευστής του Καλλικράτη, έχει εκφράσει την έντονη διαφωνία του με τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης.Αντιδράσεις όμως έχουν καταγραφεί και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. 

Ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών Γ. Ντόλιος, ο οποίος είχε εισηγηθεί μαζί με τον τότε υπουργό Γιάννη Ραγκούση τον σχετικό νόμο, έχει ήδη εκφράσει τις αντιρρήσεις του.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Πουλάκης σε πρόσφατες δηλώσεις του για την τροπολογία Μιχελάκη είχε τοποθετηθεί: "Με τις σπασμωδικές αυτές κινήσεις του και τις παράνομες και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις που διαρκώς σχεδιάζει, δύο μόνο πράγματα καταφέρνει: Αφ' ενός μεν να καθίσταται αφερέγγυος, αφού προβαίνει διαρκώς σε αδιανόητες εξαγγελίες, τις οποίες αδυνατεί να υποστηρίξει και να υλοποιήσει. Αφ' ετέρου δε – και αυτό φωνάζει από μακριά – προδίδει τον πανικό της κυβέρνησής του και την προσπάθειά της να διαχειριστεί με κάθε τρόπο τη διαφαινόμενη καταδίκη της στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές και ευρωπαϊκές κάλπες.

" Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις δίκες. Η συζήτηση και ψήφισή του θα διεξαχθεί την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου.

πηγή: στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105.5fm