Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2014

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΓΥΘΕΙΟΥ

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΓΥΘΕΙΟΥ
Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Περιοχές εκδηλώσεων: Ηρώο – Πάνω δρόμος - Παραλία – Κεντρική Πλατεία

Ώρα 15.30
Οι επισκέπτες του Καρναβαλιού μπαίνουν σταδιακά στην οδό Λαρυσσίου από τις σκάλες του Αγίου Γεωργίου.

Μπαίνοντας στον πάνω δρόμο,στην αρχαία οδό του Γυθειου, ο επισκέπτης μεταφέρεται αυτόματα σε… μια πολιτεία που κυριαρχεί η φαντασία, το κέφι, η ξεγνοιασιά και η μαγεία του καρναβαλιού!!!!

1.Καλλιτέχνες του Διαδραστικού Θεάτρου Δρόμου,παρουσιαζουν μοναδικά happenings δίνοντας την ατμόσφαιρα των χρωμάτων και την μεθυστική αίσθηση της Αποκριάς μεταφέροντας την Τρέλα του Γυθειάτικου Καρναβαλιού .Οι Καλλιτέχνες θα επικοινωνούν με τους διερχόμενους και θα τους εντυπωσιάζουν.

2.Ομάδες καρναβαλιστών από πολίτες και μαθητές των Λυκείων του Δήμου παρουσιάζουν η καθεμιά το δικό της θέαμα -παρμένο από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο-στους διερχόμενους και επικοινωνούν μαζί τους με πειράγματα και πολλά κεράσματα.

Ώρα 17:30
Κυνήγι θησαυρού. ΄Οσοι από τους επισκέπτες και τους Καρναβαλιστές το επιθυμούν μπορούν να αναζητήσουν στο τμήμα του πάνω δρόμου από τον Άγιο Δημήτριο μέχρι το ξενοδοχείο ΑΚΤΑΙΟΝ τα κρυμμένα σύμβολα του Διονύσου. Για να βρεις κάποιος τα 7 κρυμμένα αντικείμενα πρέπει πρώτα να λύσει τα 7 αινίγματα – παροιμίες, μέσα σε χρόνο 15 λεπτών. Κάθε κρυμμένο αντικείμενο ανταλλάσεται από την Επιτροπή Καρναβαλιού με ένα δώρο προσφορά των επαγγελματιών της πόλης.

Ώρα 17:45
Ηρώο Γυθείο Αποκριάτικη παράσταση δρόμου με ακροβάτες, ξυλοπόδαρους. Ένα διαφορετικό θέαμα για τους μικρούς και μεγάλους.

Ώρα 18:45
Το πρόγραμμα συνεχίζεται με πορεία των καρναβαλιστών σ’ όλο το μήκος της παραλίας από το ηρώο μέχρι την πλατεία. Παρουσίαση χορευτικών δρώμενων με παραδοσιακά τραγούδια της Αποκριάς.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν στην κεντρική πλατεία με προσφορά παραδοσιακών εδεσμάτων , χορευτικής μουσικής από ζωντανή ορχήστρα και ρίψη βεγγαλικών.