Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΨΗΦΙΣΜΑ

Σήμερα 10-2-2014 ημέρα Δευτέρα συναντηθήκαμε στην Τρίπολη εκπρόσωποι των ανεξαρτητων μπλοκων των αγροτών και κτηνοτρόφων της Πελοποννησου.

Συμφωνήσαμε ομόφωνα σε κοινή διαρκή και κλιμακούμενη δράση για την διεκδίκηση επίλυσης των δίκαιων αιτημάτων μας.
Ταυτόχρονα συμφωνήσαμε σε κοινό πλαίσιο αιτημάτων που είναι τα ακόλουθα:

1. Την άμεση απόσυρση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που εφαρμόζεται από 1-1-2014 και άμεση διαβούλευση.

2. Κατάργηση του χαρατσιού που επιβλήθηκε στα αγροτεμάχια και στους βοσκοτόπους.

3. Φθηνό πετρέλαιο για τα αγροτικά μηχανήματα - ανεμομίκτες και μείωση του αγροτικού πετρελαίου στα επίπεδα του 2009, όπως και την κατάργηση του ειδικού τέλους Α.Π.Ε. στο αγροτικό τιμολόγιο.

4. Πάγωμα των χρεών των αγροτών και των κτηνοτροφων για τρία χρόνια και την χρηματοδότηση τους με χαμηλά επιτόκια.

5. Άμεση ενεργοποίηση του Κανονισμού DE MINIMIS, ώστε να υπάρξει αναπλήρωση έστω μέρους του χαμένου ήδη εισοδήματος των εσπεριδοκαλλιεργητών της χώρας, όπως και των αχλαδιών της Πελοποννήσου.

6. Ζητάμε από τον ΕΛ.ΓΑ την αποζημίωση των πληγέντων μανταρινιών και πορτοκαλιών για της ζημίες που προκάλεσαν η παρατεταμένη ανομβρία και οι άκαιρες βροχοπτώσεις. Ο ΕΛ.ΓΑ. να συμπεριλάβει στην αποζημίωση τις καλλιέργειες που γίνονται με αυτοπαραγόμενο πολλαπλασιαστικό υλικό, έως ότου ενημερωθούν όλοι οι παραγωγοί για την υποχρέωση χρησιμοποίησης πιστοποιημένων σπόρων.

7. Συνδεδεμένη ενίσχυση στα χυμοποιήσιμα πορτοκάλια - μανταρίνια με τη νεα ΚΑΠ 2015-2020.

8. Να μην περάσει η διεύρυνση της ζωής του φρέσκου γάλακτος από τις 5 μέρες που είναι σήμερα στις 7-10 ημέρες, όπως και η παραγωγή γιαουρτιού από σκόνη γάλακτος γιατί αυτό θα έχει καταστροφικές συνέπειες τόσο για την κτηνοτροφία όσο και για τους καταναλωτές. Να μην υπογράψει η κυβέρνηση το ξεπούλημα της Φέτας στον Καναδά ή σε άλλες χώρες.

9. Αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών για ακαρπία.

ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΔΥΝΑΜΩΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΝΕΑ ΜΠΛΟΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΜΑΣ. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Η εικόνα από την εξαιρετική τηλεοπτική ελληνοφρένεια που έφερε στην ελληνική τηλεόραση και έδειξε σε όλο το πανελλήνιο τον δίκαιο αγώνα των αγροτών μας.