Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Άρνα, Ταύγετος «Γιορτή Κάστανου»

Όπως κάθε τελευταίο Σαβατοκύριακο του Οκτωβρίου έτσι και φέτος το καθιερωμένο φιλόξενο φεστιβάλ στην Άρνα Λακωνίας «Γιορτή Κάστανου» θα μας υποδεχθεί από την Παρασκευή 25 έως και τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου (αργία...).

Καλλιτεχνικά δρώμενα, υπαίθρια αγορά, καζάνεμα και ένα υπέροχο φθινόπωρο με τους ντόπιους πλάϊ από τον τεράστιο πλάτανο του χωριού να προσφέρουν φιλόξενα, ψημένα κάστανα στο "μεγαλύτερο τηγάνι" που υπάρχει στην Ελλάδα, βραστά στο παλιό χαρανί και ζεστό τσίπουρο κατευθύαν από το καζάνεμα.

Το φετινό τετραήμερο φεστιβάλ του κάστανου θα είναι ντυμένο από καλλιτεχνικές δημιουργίες που όπως κάθε χρόνο εκθέτονται γύρω από τον γεροπλάτανο αλλά και με μία μουσική επένδυση που θα μας ταξιδέψει μέσα από τα μονοπάτια του Τάϋγετου στους μουσικούς δρόμους του κόσμου.
Το φεστιβάλ διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άρνας. Η υπαίθρια αγορά θα είναι ανοικτή την 15:00 της Παρασκευής έως τις 21:00 το βράδυ. Το Σάββατο όπως και την Κυριακή από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 21:00 το βράδυ. Τη τέταρτη ημέρα (28η Οκτωβρίου), Δευτέρα, η αγορά θα είναι ανοικτή μόνο κατά τις πρωϊνές ώρες.