Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Αγροτικός Συνεταιρισμός Μολαών – Πακίων

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μολαών –Πακίων προήλθε από την συνένωση των δυο Αγροτικών Συνεταιρισμών Μολάων και Πακίων , το Δεκέμβριο του 2003, και έχει έδρα το Δημοτικό Διαμέρισμα Μολάων του νυν Δήμου Μονεμβασίας του Νομού Λακωνίας.

Ο πρωτοβάθμιος Συνεταιρισμός απαριθμεί 580 μέλη – παραγωγούς και η διάρκεια του είναι αορίστου χρόνου , σύμφωνα με το από το 2003 καταστατικό , που συντάχθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2810/2000. 

Έδρα του Αγροτικού Συνεταιρισμού ορίζεται ο Δήμος Μονεμβασίας και η περιφέρεια ευθύνης του Συνεταιρισμού είναι η γεωγραφική περιοχή που ορίζεται από τα διοικητικά όρια της πρώην Επαρχίας Επιδαύρου Λιμηράς , μέσα στα οποία βρίσκονται οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις των μελών του.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μολάων ιδρύθηκε πρώτα με τη μορφή πιστωτικού Συνεταιρισμού το 1933 από 280 μέλη – παραγωγούς και το 1968 πρωτολειτούργησε το ελαιοτριβείο κλασσικού τύπου , σε ιδιόκτητο οικόπεδο επιφάνειας 2.642 τμ. Το 1980 εγκατέστησε τη πρώτη φυγοκεντρική μονάδα έκθλιψης ελαιοκάρπου μετατρέποντας το με αυτό το τρόπο από κλασικό σε φυγοκεντρικό, με κλικ η συνέχεια...