Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Μεγάλο πλήγμα στον τουρισμό σε Μονεμβασιά, Ελαφόνησο και Κύθηρα από το Λιμενικό Σώμα

Σε μία πολύ δύσκολη περιόδο όπου ο τουρισμός αποτελεί τη βαριά βιομηχανία για τη χώρα έρχεται το Λιμενικό Σώμα και τελειώνει το τουρισμό σε Μονεμβασιά, Ελαφόνησο και Κύθηρα - Αντικύθηρα. 

Το Λιμενικό Σώμα (Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών, προϊστάμενη Λιμενική Αρχή στον Δήμο Μονεμβασιάς, Δήμο Ελαφονήσου και Δήμο Κυθήρων όπου υπάγονται και υπακούουν τα κατά τόπους Λ/Χ) προχώρησε σε επιβολή προστίμου στην ΔΟΥ ύψους 300,00 ΕΥΡΩ για "λήψη φωτογραφικού υλικού" σε δημόσιο ελεύθερο χώρο του Δήμου Μονεμβασιάς!!!

Υπάρχει δηλαδή περίπτωση, να έρθει κάποιος διακοπές είτε στην Ανατολική Λακωνία είτε στα Κύθηρα  αν είναι να μη μπορεί να βγάλει φωτογραφίες δίπλα στην θάλασσα, πλάϊ στα βαρκάκια κτλ;

Μήπως, πιστεύει κανείς πως το απίστευτο προστίμο 300,00ΕΥΡΩ για λήψη φωτογραφίας να προσελκύσει τουρίστες;

Σύμφωνα με το σύνταγμα "**Άρθρο 5Α, παράγραφος 1: Καθένας έχει δικαίωμα στην πληροφόρηση, όπως ο νόμος ορίζει. Περιορισμοί στο δικαίωμα αυτό είναι δυνατόν να επιβληθούν με νόμο εφόσον είναι απολύτος αναγκαίοι και δικαιολογούνται για λόγους εθνικής ασφάλειας, καταπολέμησης του εγκλήματος ή προστασίας διακιωμάτων και συμφερόντων τρίτων."

Ο κύριος που του επιβλήθηκε το πρόστιμο έχει τον ραδιοφωνικό σταθμό "ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΑΛΜΟ 94.5FM" στον Δήμο Μονεμβασιάς και ασχολείται εκτενέστατα με την προστασία του περιβάλλοντος και του τόπου μας.  Έτσι λοιπον, φτάνουμε στο αστείο πως το Λ/Χ  επικαλείται τον αναχρονιστικό Γ.Κ.Λ. Νεάπολης Βοιών για τα 300,00ΕΥΡΩ τη στιγμή που το Άρθρο **5Α του Συντάγματος ρητά αναφέρει πως τέτοιος περιορισμός μπορεί να υπάρχξει μόνον με Νόμο!!!

Τέλος επειδή εάν έχουμε Δημοκρατία ακόμη, το ρεπορτάζ δεν αδειοδοτείται (να έχουν άγνοια Νόμου στο Λιμεναρχείο;;;) και με δεδομένο για τα μικρά τοπικά όρια του Δήμου Μονεμβασιάς πως ο συγεκριμένος κύριος είναι ο ίδιος ένας ραδιοφωνικός σταθμός μόνος του...

Δεν δείχνει και τόσο τυχαία αυτή η απόφαση, αλλά μοιάζει να αποτελεί μοχλό φίμωσης του ραδιοσταθμού που έχει το θάρος μέσα από τα λίγα μέσα που φαίνεται να διαθέτει να ασχολείται με τις συχεχείς παράνομες προσορμίσεις πλοίων στον υπό προστασία και υπό ιδιαίτερη αρχαιολογική αξία ορμο Βοιών και τη συγκεκριμένη καταστροφή που προκαλούν.

Υφαλοκαθαρισμοί (τοξικά προιόντα) μέσα στον όρμο,  πλοία που λειτουργούν με κλειστά ais (κίνδυνος ναυτικού ατυχήματος), πλοία που ξεπερνά η παραμονή τους εδώ τον μήνα (απώλεια ιδιαίτερα μεγάλων χρηματικών ποσών από το κράτος) κι έχουν καταγραφεί να κάνουν έξοδο έως τα Κύθηρα ή την Παραπόλα και να επιστρέφουν λίγες ώρες μετά!!!

Έτσι λοιπόν, αν για όσα λέμε και γράφουμε δεν είχαμε στοιχεία να τα στηρίξουμε θα είχαμε μηνυθεί. Οπότε αν με δούρειο ίππο ένα ΓΚΛ αποτραπεί η συλλογή στοιχείων, τότε,  θα πάψουν και τα ρεπορτάζ για όσα πραγματικά συμβαίνουν εδώ...
Υ.Γ. Μία φωτογραφία από άλλες εποχές και τη Κόκκινη Πλατεία με Γκόρμπατσόφ, Ρεήγκαν και σε χρέη τουρίστα - μπαμπά τον σημερινό πρόεδρο της Ρωσσίας Πούτιν... έτσι, και μόνο για να αντιληφθούμε πως το μόνο που κάνει μία φωτογραφία είναι να αποτυπώνει μία αλήθεια σε μία συγκεκριμένη χρονική στιγμη πολύ καλά!!!