Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2012

ο Πάνος Μπούσαλης, σήμερα, στον Ταϋγετο

Μια βραδιά αφιερωμένη στο έντεχνο – λαϊκό τραγούδι με την υπογραφή του λάκωνα τραγουδοποιού Πάνου Μπούσαλη, διοργανώνει το Ιλάειρα Mountain Resort, σήμερα, Σάββατο 22 Δεκεμβρίου.

Στην όμορφη Τόριζα, στις πλαγιές του Ταϋγέτου, ο Πάνος Μπούσαλης υπόσχεται μια μοναδική live εμφάνιση με δικά του τραγούδια, αλλά και γνωστές αγαπημένες επιτυχίες, τις οποίες αναμένεται να ερμηνεύσει με το δικό του ξεχωριστό τρόπο!

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βρεθείτε έγκαιρα στο ραντεβού σας με το ποιοτικό τραγούδι, το οποίο έχει οριστεί για τις 9:30 το βράδυ στο εστιατόριο "Τόριζα" του Ιλάειρα Mountain Resort. Για όλα τα υπόλοιπα θα φροντίσουν ο Πάνος Μπούσαλης και το Ιλάειρα, που ετοιμάζουν για εσάς μια μαγική Χριστουγεννιάτικη βραδιά υπό τους ήχους που αγαπήσατε!  (Τηλ. για κρατήσεις: 27310-35540 & 27310-35515). 

Το τραγούδι "Γκέμμα" είναι εμπνευσμένο από τον Δημήτρη Λιαντίνη και περιλαμβάνεται στον ομότιτλο δίσκο - "Γκέμμα", μουσικές εκδόσεις Μετρονόμος 2011.
Ο Πάνος Μπούσαλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979 και μεγάλωσε στα Νιάτα. Από την ηλικία των 7 ετών άρχισε να γράφει τα πρώτα του στιχάκια και κάποιες αυτοσχέδιες μελωδίες γεγονός που ώθησε τον πατέρα του να του πάρει την πρώτη του κιθάρα. Έκανε τα πρώτα του μουσικά βήματα, εδώ,  στην Λακωνία ως μαθητής του παραρτήματος του Απολλώνιου Ωδείου.

Πρώτος καθηγητής του στην κλασική κιθάρα ήταν ο Γιάννης Κονιδιτσιώτης. Τελείωσε το Λύκειο στη Θεσσαλονίκη όπου και άρχισε να γράφει τα πρώτα του ολοκληρωμένα τραγούδια και να συμμετέχει σε μουσικά σχήματα με φίλους και συμμαθητές του. Το 1998 εισάγεται στο Πολυτεχνείο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θες/νίκης στη σχολή των Μηχανολόγων Μηχανικών. Παράλληλα με τις σπουδές του εμφανίζεται στις μουσικές σκηνές τις πόλης (Άλοθι, Funky, Inside, Ροδανθός, Café Chris κ.α) ενώ κάνει μαθήματα κιθάρας με τον κιθαριστή-συνθέτη Βαγγέλη Τσοτρίδη (κιθαρίστα των Ευοί Ευάν) και παρακολουθεί μαθήματα βυζαντινής μουσικής.

Αποφοίτησε από το Πολυτεχνείο το 2005 και το 2006 εκπλήρωσε την στρατιωτική του θητεία. Το έτος 2007 εγκαθίσταται στην Αθήνα και αρχίζει η συνεργασία του με τον Παναγιώτη Μπερλή, (πρώην μέλος των Διάφανων Κρίνων) με τον οποίο δίνουν μια σειρά μουσικών παραστάσεων με τη συμμετοχή της ζωγράφου Αγγελικής Κούρκουλου.

Γνωρίζει τον τραγουδοποιό Γιάννη Νικολάου και εμφανίζονται μαζί επί σκηνής. Την ίδια χρονιά συναντά τον μεγάλο συνθέτη Χρήστο Λεοντή και ερμηνεύει τα τραγούδια του σε διάφορες εκδηλώσεις (Ρίτσεια-Μονεμβασιά, Κ.Θ.Β.Ε , Ίδρυμα Αντρέα Λεντάκη, Ιανός, Μουσείο Μπενάκη κ.α) Μελοποιεί ποήματα του ποιητή Ανδρέα Παγουλάτου τα οποία παρουσιάζει μαζί με δικά του τραγούδια σε σειρά μουσικο-ποιητικών εκδηλώσεων με τη συμμετοχή σημαντικών ποιητών (Νάνος Βαλαωρίτης, Ανδρέας Παγουλάτος, Λίνος Ιωαννίδης, Χρύσα Προκοπάκη κ.α) και συνθετών-τραγουδοποιών-ερμηνευτών (Νότης Μαυρουδής, Μανώλης Μητσιάς, Αλκίνοος Ιωαννίδης κ.α)

Στο ίδιο πλαίσιο συμμετέχει σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις – αφιερώματα στην προστασία του περιβάλλοντος. Την περίοδο 2007-2008 εμφανίζεται στο Cine Κεραμεικός δίπλα στους Μπάμπη Τσέρτο, Γιάννη Κούτρα, Νάντια Καραγιάννη, Αφεντούλα Ραζέλη, και τον καταξιωμένο συνθέτη Λίνο Κόκοτο ενώ συμμετέχει και σε συναυλίες του Λίνου Κόκοτου (Πολυχώρος Δήμου Αθηναίων, Ιανος, Δημοτικό Ωδείο Δράμας, Θεσσαλονίκη, Καρδίτσα,Τρίκαλα, Καβάλα κ.α).

Στις αρχές του 2008 μαζί με φίλους μουσικούς παρουσιάζει αφιέρωμα στον ‘’Έλληνα μελωδό’’ Νίκο Ξυλούρη. Επιμελείται αφιερώματα στους Νικηφόρο Βρεττάκο, Γιάννη Ρίτσο και στην ελληνική σκηνική μουσική (Cafe Alavastron, Moνεμβασιά, Κροκεές Λακωνίας). Μελοποιεί Γιάννη Ρίτσο, Νικηφόρο Βρεττάκο, Κώστα Καρυωτάκη, Γιολάντα Πέγκλη και Λίνο Ιωαννίδη. Το ίδιο έτος αρχίζει την ηχογράφηση της πρώτης του δουλειάς. Κερδίζει το 2ο Βραβείο στο Φεστιβάλ Νέων Δημιουργών Κοζάνης 'Νικόλας Άσιμος' με το 'Χαρούμενο Τραγούδι'. Συνεργάζεται με τη Μαρία Φαραντούρη, τη Λιζέτα Καλημέρη, την Μόρφω Τσαϊρέλη και τον Βασίλη Λέκκα.

Κυκλοφορεί η πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τον τίτλο ''Γκέμμα'' και τη συμμετοχή του Αλκίνοου Ιωαννίδη και της Σοφίας Παπάζογου. e-mail: panbousalis@yahoo.gr