Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

«ΛΑΚΩΝΙΚΟΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΝ 2013»


Κυκλοφόρησε το Λακωνικόν Ημερολόγιον 2013, που είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια από τους ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ, με ιδιαίτερη έμφαση στη συμμετοχή των Λακώνων σ’ αυτούς και κείμενα για τη Σπάρτη, τη Μονεμβασία, τη Μάνη, τα μνημεία και τον Τύπο της εποχής.

Περιλαμβάνεται και πλήρης κατάλογος των πεσόντων Λακώνων. Την έκδοση συνοδεύει και ένα φυλλάδιο με τις άγνωστες πολεμικές ανταποκρίσεις από το μέτωπο των πολέμων του κοινωνιολόγου βουλευτή Λακωνίας Θαλή Κουτούπη από την Πετρίνα.

Το Ημερολόγιο περιλαμβάνει και άλλα αξιόλογα κείμενα με έργα της ειρήνης θα λέγαμε. Για το Δημαρχιακό Μέγαρο και το 1ο Γυμνάσιο Σπάρτης, για το περιβάλλον, για την αμπελοκαλλιέργεια, για τη θέση της γυναίκας στην Ελαφόνησο, τα σπίτια στις Καρυές, διήγημα του Πετσετίδη, ποιήματα, παρουσιάσεις βιβλίων.

Επίσης περιλαμβάνονται και κείμενα για τις εκδηλώσεις της χρονιάς που πέρασε, στην Αγόριανη και στη Σπάρτη. Και φυσικά περιλαμβάνει το μηνολόγιο με το πλούσιο τοπικό εορτολόγιο της Λακωνίας.

Από τις εκδόσεις ΙΔΙΟΜΟΡΦή κυκλοφορούν: 
«ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΓΟΛΑΣ» των Θεόδωρου Κατσουλάκου και Βασίλειου Ασημομύτη. Η ιστορία του και οι αγιογραφίες του. Με ανέκδοτες έγχρωμες φωτογραφίες από τις παραστάσεις των αρχαίων σοφών.

«ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΩΝ ΜΟΛΑΩΝ» του Τάσου Αναστασάκη. Το χρονικό της δράσης των Γερμανών στη Νοτιοανατολική Λακωνία την περίοδο 1941 - 1944. Με ντοκουμέντα, μαρτυρίες και σπάνιο φωτογραφικό υλικό.

«ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΠΡΟΩΘΗΤΗΡΟΣ» του Παναγιώτη Γ. Παναγάκη. Κάτι… σαν μυθιστόρημα.

«ΑΝΤΙΚΟΥΛΤΟΥΡΑ η ανάδυση ενός νέου κοινωνικού υποκειμένου μετά το 1980». Έκδοση με κείμενα που αναλύουν το φαινόμενο κοινωνικών κινημάτων, τη σχέση τους με την τέχνη και περιοδικά εκείνης της εποχής. Με πλούσιο φωτογραφικό υλικό από εικαστικά έργα, αφίσες, περιοδικά κ.ά.

Εκδόσεις «ΙΔΙΟΜΟΡΦή»,
Ορέστη 7, 23100 Σπάρτη,
τηλ. 27310-82203,
e-mail: idiomorf@otenet.gr