Πέμπτη, 9 Αυγούστου 2012

Σκορπούν το χρήμα κι αντί να απαντούν υπόσχονται μηνύσεις;

Σχετική αναρτηση μας ήταν το "Σακούλα για τον εμετό..."

Ακολουθεί σχετική ανάρτηση από το καλημέρα Αρκαδία (αλλά όσο και να ψάξει κανείς για απάντηση από την Περιφέρεια και την κα Ντίνα Νικολάκου δεν θα βρεί, μόνον απειλές για δίκες κτλ...)

*** ΑΡΧΗ***
«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου σπαταλά απίστευτα χρήματα στο internet, μέσω πρόχειρων διαγωνισμών, κατατμήσεων και αναθέσεων, χωρίς να προκηρύσσει τακτικό διαγωνισμό. Έτσι δεν προσκαλούνται και δεν προσέρχονται εταιρείες που θα μπορούσαν να κάνουν πολύ χαμηλότερες προσφορές, ώστε να βγει ωφελημένο το δημόσιο»…

Σε τέτοιου είδους δημοσιεύματα θέλησε να απαντήσει η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου διευκρινίζοντας ότι ο στρατηγικός σχεδιασμός για τον τουρισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ με το ποσό των 1.200.000 ευρώ.

Δήλωσε ότι σε κάθε έργο πραγματοποιείται διαγωνισμός ώστε να επιλεγεί το χαμηλότερο ποσό και ότι η περιφέρεια δεν ενδιαφέρεται για καμία εταιρεία. Επισήμανε επίσης ότι το πρόγραμμα θα είναι έτοιμο να παρουσιαστεί περίπου τον Οκτώβρη και οτιδήποτε προσπαθεί να συκοφαντήσει την περιφέρεια θα παίρνει το δρόμο της δικαιοσύνης. 

Βασιλική Παπαδοπούλου

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με δημοσιεύματα του Τύπου η Αντιπερειφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου προέβη στην ακόλουθη δήλωση: 

"Θα θυμάστε ότι ο στρατηγικός μας σχεδιασμός για τον τουρισμό στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι ένα έργο που έχει περάσει το θέμα από το Περιφερειακό Συμβούλιο, έχει εγκριθεί και είναι ένα έργο που υλοποιείται μέσω ΕΣΠΑ. Το συνολικό ποσό του έργου είναι 1.200.000ευρώ και είναι «Σχεδιασμένες ενέργειες» για το πώς θα μπορέσουμε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου να έχουμε για πρώτη φορά ένα συγκεκριμένο στρατηγικό πλάνο, για το πώς θέλουμε να αναπτυχθεί το τουριστικό μας προϊόν, πώς θέλουμε να αναπτυχθεί και με ποιο τρόπο θα γίνει αυτό.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου επέλεξε όπως κάνει σε όλα τα θέματα να λειτουργεί υπέρ του δημοσίου συμφέροντος και να μην λειτουργεί υπέρ μίας δύο ή τριών εταιρειών. Για το λόγο αυτό σε κάθε έργο όπως είναι το branding, όπως είναι το marketing, όπως είναι τα εμπειρικά προϊόντα, όπως είναι τα κείμενα, όπως είναι η φωτογραφία, όπως είναι τα social media, έχουμε επιλέξει με τη διαγωνιστική διαδικασία, έτσι όπως προβλέπεται από το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο του ελληνικού Κράτους να κάνουμε διαγωνισμούς.

Οι διαγωνισμοί ξέρετε και εσείς ότι εξαρτώνται από το ποσό. Είναι από το ποσό των 20χιλιάδων, των 60χιλιάδων, των 200 χιλιάδων και άλλο πάνω από 500 χιλιάδες ευρώ. 

Επιλέξαμε λοιπόν αντί να δώσουμε αυτό το έργο σε μία εταιρεία, το έργο να δοθεί μετά από διαγωνιστική διαδικασία στις εταιρείες εκείνες που θα μπορούσαν να λάβουν μέρος σύμφωνα με την πρόσκληση, τη δημοσιοποίηση ανάλογα με το διαγωνισμό. Σας λέω λοιπόν ότι σε πολύ σύντομους χρόνους έχουμε καταφέρει να προχωρήσουμε αυτό το πολύ σημαντικό έργο και ευελπιστούμε και πιστεύουμε ότι στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2012 το αργότερο τον Οκτώβριο του 2012 να μπορέσουμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο να παρουσιάσουμε αυτόν τον στρατηγικό ολοκληρωμένο σχεδιασμό για τον τουρισμό αφού βέβαια πρώτα ακολουθήσουμε και τη διαβούλευση έτσι όπως προβλέπεται.

Σε σχέση με τα δημοσιεύματα και τις σπατάλες. Εμείς και εγώ ως πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής έχω να απαντήσω τα εξής: Η διαδικασία που τηρείται είναι μέσω ΕΣΠΑ. Το λέω αυτό γιατί ξέρετε πολύ καλά τι έλεγχος γίνεται από τη διαχειριστική αρχή για να μπορέσει να περάσει ένα οποιοδήποτε έργο. Δεύτερον έχουμε δείξει και αποδείξει μέχρι σήμερα ότι όλα όσα γίνονται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι κάτω από το απόλυτο φως. Οι συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής είναι δημόσιες, οι αποφάσεις αναρτώνται στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, όποια εταιρεία θέλει μπορεί να καταθέσει ένσταση, οι αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής νομιμοποιούνται με αποφάσεις από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και υπάρχουν όλες εκείνες οι προϋποθέσεις που πρέπει να υπάρχουν για να λειτουργήσουμε υπέρ του δημοσίου συμφέροντος.

Δεν κατανοώ την άποψη ΜΜΕ τα οποία είναι σαν να παίρνουν μέρος εταιρειών και να διαμαρτύρονται γιατί κάποιες εταιρείες δεν έρχονται να καταθέσουν προτάσεις. Εμείς δεν ακολουθούμε αυτήν τη λογική, οτιδήποτε λέγεται και προσπαθεί να σπιλώσει ή να συκοφαντήσει την Περιφέρεια Πελοποννήσου έχουμε επιλέξει το δρόμο της Δικαιοσύνης, αυτή είναι η εντολή του Περιφερειάρχη και αυτή τηρείται και ακολουθείται πάντα.

Συνεχίζουμε το έργο μας, θεωρούμε ότι σε αυτήν την πολύ δύσκολη για τη χώρα μας οικονομική στιγμή πρέπει και το ένα ευρώ των πολιτών να ξέρουμε πάρα πολύ που πηγαίνει, και αυτό κάνουμε, και θέλω να σας πω και κάτι άλλο. Η περιφέρεια Πελοποννήσου κάνει αυτό το έργο με αυτεπιστασία, δεν δίνει λεφτά σε εταιρεία για να το ελέγχει, οι ίδιες οι υπηρεσίες μας είναι αυτές που προκηρύσσουν και παρακολουθούν τους διαγωνισμούς και στις επιτροπές των διαγωνισμών υπάρχουν πάντα υπάλληλοι των υπηρεσιών μας, της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού.

Έχουμε θωρακίσει έτσι τις επιτροπές μας, έχουμε θωρακίσει έτσι την Οικονομική Επιτροπή για να μην μπορεί κανείς παρά μόνο ένας κακοπροαίρετος ή ένας ο οποίος έχει άλλου είδους συμφέροντα να μιλήσει.

Οι απαντήσεις μας είναι ξεκάθαρες, οι ενέργειές μας είναι ξεκάθαρες και επαναλαμβάνω ότι οποιοσδήποτε θέλοντας πιθανόν να συνδιοικήσει ή ενοχλείται που δεν παίρνουμε πρώτα την άδειά του για το πώς θα ενεργήσουμε, εάν προσπαθεί να σπιλώσει ή να συκοφαντήσει τον Περιφερειάρχη και την Περιφέρεια Πελοποννήσου γενικότερα ο μόνος δρόμος που έχουμε είναι η δικαιοσύνη."
***ΤΕΛΟΣ***

Κι όμως δεν απαντήσατε σε τίποτα κα Αντιπεριφερειάρχη και  παρά το δημόσιο αξίωμα σας προχωράτε σε προβολή τις δικαστικής απειλής - εξόντωσης όσων έχουν δημόσια ερωτήματα για δημόσιο χρήμα. 

Απαντήστε μας λοιπόν πως είναι για εσάς δυνατόν, σήμερα που ακόμη και μαθητές του Δημοτικού σε ελάχιστες ώρες φτιάχνουν "σελίδες" στο Facebook, όπου και φιλοξενούνται δωρεάν, η Περιφέρεια μας να ξοδεύιε 59.450,00 ΕΥΡΩ για την ίδια δουλειά;;;

Υ.Γ. Επίσης να ρωτήσουμε ο δρόμος της δικαιοσύνης που προβάλεται θα καλυφθεί κι αυτός με διαγωνιστική διδικασία από χρήματα δικά μας (της Περιφέρειας) ή δικά σας (ΙΧ);