Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

«Ιφιγένεια εν Αυλίδι» στο Σαϊνοπούλειο

Την Τετάρτη 8 Αυγούστου & ώρα 21:30
 «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη
ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ 14€ - 10€

Η «Ιφιγένεια εν Αυλίδι», ένα από τα κορυφαία κείμενα της αρχαίας ελληνικής πραγματείας, είναι ένα βαθύτατα πολιτικό κείμενο, ένα ειρωνικό και ταυτόχρονα τραγικό σχόλιο πάνω στο θέμα της πολιτικής σκοπιμότητας.

Η Ιφιγένεια σύμβολο κάθε θυσίας, είναι το εξιλαστήριο θύμα των πολιτικών σκοπιμοτήτων της εποχής της. Δεν θυσιάζει μόνο τη ζωή της, αλλά κυρίως θυσιάζει την αθωότητά της, καθώς καλείται σχεδόν ακαριαία να συνειδητοποιήσει το ανελέητο του κόσμου αυτού.

Ο σκηνοθέτης Θέμης Μουμουλίδης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η παράσταση επιχειρεί μια σύγχρονη σκηνική ανάγνωση του κειμένου, μέσα σε ένα ποιητικό εικαστικό περιβάλλον…

Οι ήρωες αναζητούν καθένας τη δική του αλήθεια εκφράζοντας καθένας ένα διαφορετικό κόσμο, που αρνείται πεισματικά να συνυπάρξει με το αυτονόητο. Η έννοια της θυσίας αποκτά πολλαπλές διαστάσεις. Θυσία ή φόνος;» Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Στέλιος Μάινας, Ιωάννα Παππά, Μηνάς Χατζησάββας, Γιάννης Στάνκογλου, Μάνος Βακούσης, Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου κ.ά.