Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Σχετικά με την απάντηση Παπουτσή από τα Κύθηρα...

Το blog των Κυθήρων kithiraikanea σχολιάζει την απάντηση του Υπουργού κ. Παπουτσή σχετικά με «Αγκυροβολία πλοίων στον όρμο Βατίκων ν. Λακωνίας».

Φυσικά οι κύριοι Αποστολάτος και Γρηγοράκος δεν πιστεύουμε ότι θα περίμεναν κάποια άλλη απάντηση από κάποιον τέως εκδιωχθέντα Υπουργό του πάλαι ποτέ Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Εξάλου είναι γνωστή η "μέριμνα του" σε περιστατικά που έχρηζαν επείγουσες ενέργειες {π.χ. Σάμινα..}

Θα ήταν όμως πιο καθοριστικός εάν μας ανέφερε τον ακριβή αριθμό εποτευόντων σκαφών, ελικοπτέρων, και λοιπών μέσων εποτείας και όχι αόριστα και γενικά, όπως άλλωστε αόριστα και γενικά αλλά ὀμως κάθετα ενεργούν οι υπό την εποπτείαν του δυνάμεις καταστολής σε διαδηλωτές και διαμαρτυρομένους πολίτες.

Η έλλειψη καυσίμων και η απουσία σκαφών είναι αρκετά γνωστή και δεν είναι η κατάλληλη περίοδος να αναζητήσουμε γιατί από ένα πτωχευμένο οικονομικά δημόσιο κορβανά.

Απλά όμως ο κ. Υπουργός θα πρέπει να καταπιεί πια την γλώσσα της ημιμάθειας, της απάθειας αλλά και της μεγαλοστομίας που από κεκτημένη συνήθεια χρησιμοποιεί και να προσαρμοστεί με το νέο υποτακτικό ευρωπαϊκό πρόσωπο του ομοτίμου του, κ. Υπουργού Οικονομικών της χώρας.

Επίσης καλό θα ήταν να πλεύσει και με κάποιο πλοίο κάποτε, μια και δεν το κατάφερε επί παλαιάς του θητείας, και να αγκυροβολήσει κάποια φορά για λίγο με ισχυρούς βορειους ανέμους στην εν θέματι περιοχή, απλά και μόνο για να διαπιστώσει εάν είναι επικίνδυνο για την περιοχή η όχι.

Τέλος όσον αφορά τα χρονικά όρια αγκυροβολίου των "ΤΡΑΝΖΙΤ" 24 ωρών τώρα αντιλαμβανόμεθα πλέον γιατί με σβηστά τα AIS, αλλάζουν κάθε τρις και λίγο αγκυροβόλιο κάποια πλοία που παραμένουν στην περιοχή. Με δυό λόγια εφαρμόζουν την γνωστή μέθοδο του Χότζα που για να απαλλαγεί από τις πολλές γνώμες έφτιαξε το σπίτι πάνω στο κάρο και το γύριζε όπως τούλεγαν οι διάφοροι σύμβουλοι....

Άλλωστε η παρούσα κυβέρνηση έχει αποκτήσει πλέον τεράστια εμπειρία από διάφορους "συμβούλους" ντόπιους και ξένους η κατά την κοινή ρήση Ο.Φ.Α. {όπου φυσάει ο άνεμος....}.....