Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Κύριε Παπουτσή έχετε γνώση πόσο σας εκθέτουν με τα παρακάτω;

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, σε ερώτηση Κοινοβουλευτικού ελέγχου σχετικά με αγκυροβολία πλοίων στον όρμο Βατίκων Νομού Λακωνίας
«Στον όρμο Βατίκων, στο Νομό Λακωνίας, καταπλέουν πολλά πλοία λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στον Κάβο Μαλέα, ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται αφίξεις πλοίων «IN TRANZIT» με σκοπό την παραλαβή τροφίμων, την αλλαγή πληρωμάτων. Η δυνατότητα παραμονής των πλοίων αυτών στο αγκυροβόλιο δεν υπερβαίνει τις 24 ώρες και δεν υποχρεούνται στην καταβολή τελών αγκυροβολίας» επισημάνθηκε στην απάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή, σε ερώτηση που κατέθεσαν, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, οι Βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ κ. Βαΐτσης Αποστολάτος (Α’ Πειραιά) και του ΠΑΣΟΚ κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος (Λακωνίας).
Επίσης αναφορικά με το θέμα της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος του όρμου Βατίκων τονίστηκε ότι «η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει αναπτύξει σύστημα αστυνόμευσης και έχει δώσει οδηγίες προς τις Λιμενικές αρχές να εντατικοποιήσουν τους ελέγχους στα πλοία που διέρχονται, καταπλέουν ή προσεγγίζουν στην περιοχή σε περίπτωση διαπίστωσης παραβάσεων».

Δείτε ΕΔΩ μερικά από τα όσα συμβαίνουν και βγάλτε συμπεράσματα...