Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Αφιερωμένο στους Βατικιώτες και όσους αγαπούν και επισκέπτονται την περιοχή μας


Με έκπληξη διάβασα την απάντηση του Υπουργείου ΠΡΟΠΟ στην ερώτηση του μέλους του Ελληνικού Κοινοβουλίου Λεωνίδα Γρηγοράκου σχετικά με την αγκυροβολία πλοίων στον όρμο Βατίκων.Το ερώτημα που κατά την άποψη μου τελικά γεννιέται,είναι ποιός ακριβώς προσπαθεί να αποκρύψει την πραγματικότητα απο το Ελληνικό Κοινοβούλιο, τους Υπουργούς που προίστανται των συναρμόδιων Υπουργείων και βεβαίως εκτίθενται όταν υπογράφουν τέτοια κείμενα,απο τους πολίτες της Νεάπολης και των γύρω περιοχών που βιώνουν το πρόβλημα και νιώθουν ότι τους εμπαίζουν με τέτοια αντιμετώπιση.

Είμαστε όλοι τυχεροί που δεν έχει συμβεί έως τώρα κάποιο τραγικό συμβάν (μεγάλο ατύχημα με εκρήξεις κλπ,εκτεκταμένη θαλάσσια ρύπανση) με όλα όσα γίνονται στον όρμο,διότι τότε θα γίνει αντιληπτό τί ευθύνες υπάρχουν και τί έχει γίνει για να αποτραπεί ένας τέτοιος κίνδυνος.Εμείς παντως έχουμε ειδοποιήσει,έχουμε υποβάλει συγκεκριμένο και αναλυτικό υπόμνημα που δίνει λύσεις αλλά φαίνεται οτι υιοθετείται η λογική της κατ’επίφαση νομιμότητας και όχι της επίλυσης του προβλήματος.Ελπίζουμε και ευχόμασθε να μην χρειασθεί να υποβάλουν ποτέ οι εμπλεκόμενοι φορείς το δικό τους υπόμνημα αυτή την φορά προκειμένου να δικαιολογήσουν τις πράξεις ή παραλείψεις τους.

Χρόνης Περιβολάρης
Νομικός της Σύμβουλος Ομοσπονδίας Βατικιώτικων Συλλόγων Λακώνων Αττικής

Διόρθωση: όπως μας ενημέρωσε ο ίδιος ο κ. Περιβολάρης με e-mail του: Πρόεδρος Ομοσπονδίας Βατικιώτικων Συλλόγων Λακώνων Αττικής είναι ο Νίκος Αλειφέρης, ο ίδιος είναι ο Νομικός της Σύμβουλος και υπήρξε Πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στην αγκυροβολία στον όρμο Βατίκων η οποία είχε συσταθεί απο Συλλόγους (μεταξύ των οποίων και η Ομοσπονδία Βατικιώτιων.

Ζητάμε συγνώμη καθώς από δικό μας λάθος αναφέραμε τον κ. Περιβολάρη Πρόεδρο του συλλόγου αντί του ορθού που είναι Νομικός Σύμβουλος.