Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Οι γεωπολιτικές εξελίξεις στο Αιγαίο - Ανατολική Μεσόγειο – Κουρδιστάν. Ο ρόλος της Τουρκίας, της Κύπρου και της Ελλάδας

Οι Εκδόσεις «Ινφογνώμων» & «Αδούλωτη Μάνη» και ο «Πατριωτικός Σύνδεσμος Λακωνίας» Σας προσκαλούν στην εκδήλωσή τους την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013 και ώρα 19:30 στην Αίθουσα του Ξενοδοχείου Sparta Inn (στη Σπάρτη), με θέμα: «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις στο Αιγαίο - Ανατολική Μεσόγειο – Κουρδιστάν. Ο ρόλος της Τουρκίας, της Κύπρου και της Ελλάδας».

Ομιλητής: Σάββας Καλεντερίδης, συγγραφέας - εκδότης, αρθρογράφος εφημ. "δημοκρατία".

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο εκδότης – δημοσιογράφος Γεώργιος Δημακόγιαννης, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο ιατρός Γεώργιος Λουκάκος (πρόεδρος τού Πατριωτικού Συνδέσμου Λακωνίας) [ελεύθερη είσοδος] Τηλ. επικοινωνίας: 210 3316036, 27330 53670, 6978 991863 E-mail: info@infognomon.gr

 Ὁ Σάββας Καλεντερίδης γεννήθηκε στη Βέργη Σερρῶν το 1960. Το 1977 εισήλθε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, από την οποία αποφοίτησε το 1981, ως ανθυπίλαρχος. Υπηρέτησε σε διάφορες μονάδες των τεθωρακισμένων και των καταδρομών και σε κρίσιμες θέσεις στο εξωτερικό. Το Μάρτιο του 2000, ενώ φοιτούσε στην Ανωτάτη Σχολή Πολέμου, παραιτήθηκε από τις τάξεις του Ελληνικού Στρατού, με το βαθμό του αντισυνταγματάρχη.

Από το φθινόπωρο του 2000 ίδρυσε και διευθύνει τον ἐκδοτικὸ οἶκο ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ. Με το ψευδώνυμο Κώστας Νικοπολίδης μετέφρασε ἀπο τα τουρκικά και επιμελήθηκε την έκδοση του βιβλίου «ΚΡΑΤΟΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑ», εκδόσεις Τουρίκη, ενω μετέφρασε από τα τουρκικά και την «ΕΚΘΕΣΗ ΣΟΥΣΟΥΡΛΟΥΚ (Susurluk) », που συμπεριλήφθηκε στο ομώνυμο βιβλίο των εκδόσεων Α.Α. Λιβάνη. Σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Φίλοι Λαογραφικού Μουσείου Μέλπως Μερλιέ» συμμετείχε και προλόγισε την έκδοση του διπλού CD «Τραγούδια του Πόντου, ηχογραφήσεις του 1930» και του CD «Τραγούδια από τις παράλιες πόλεις του Πόντου και της Μικράς Ασίας». 

Επιμελήθηκε επίσης της έκδοσης του δίτομου έργου «Ανάλυση της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, ΜYΘΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ», του βιβλίου «Οι μειονότητες στην Τουρκία» και των ιστορικών ταξιδιωτικών οδηγών «Κάτω Ιταλία - Μεγάλη Ελλάδα», «Σικελία», «Ρόδος - Σύμη - Καστελόριζο - Καρία - Λυκία», «Χίος - Σμύρνη»,«Βουλγαρία - Ανατολική Ρωμυλία», «Καππαδοκία - Κεντρική Ανατολία» και «Κωνσταντινούπολη - Μαρμαράς». Έγραψε τους ιστορικοὺς ταξιδιωτικούς οδηγούς «ΚΟΖΑΝΗ, στην αγκαλιὰ των βουνών», «ΙΩΝΙΑ, Σάμος - Έφεσος - Μίλητος - Πριήνη», «ΔΥΤΙΚΟΣ ΠΟΝΤΟΣ, Βιθυνία - Παφλαγονία» καὶ «ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΠΟΝΤΟΣ, Κοτύωρα - Κερασούντα - Τραπεζούντα - Ἀργυρούπολη - Κάρς».

Αναλύσεις και άρθρα του Σάββα Καλεντερίδη, με κύριο θέμα την Τουρκία και άλλα περιφερειακά ζητήματα, έχουν δημοσιευθεῖ στις εφημερίδες «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» και «ΠΑΡΟΝ» και στα περιοδικά «ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ», «ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΔΕΛΤΙΟ» και «ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ». Τώρα αρθρογραφεί στην εφημερίδα «Δημοκρατία» Επίσης, έχει καταγράψει την μαρτυρία του σχετικά με την παράδοση του κούρδου ηγέτη Ὀτσαλὰν (Abdullah Öcalan) στους Τούρκους απὸ την κυβέρνηση Σημίτη στὸ βιβλίο «ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΟΤΣΑΛΑΝ, Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ», που το έχει αφιερώσει στους Κυπρίους μας αδελφούς και σε όλους εκείνους που στάθηκαν δίπλα του.