Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Δίχως ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύθηρα και Μονεμβασιά

Το «Βιτσέντζος Κορνάρος», ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ, στα δρομολόγια πλέον και η γραμμή καταργείται!
Τα Κυθηραϊκά σωματεία της Αττικής είχαν συνάντηση για να συντονίσουν τις διαμαρτυρίες για την κατάργηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Κυθήρων με τον Πειραιά, όπως δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Βαρβιτσιώτης.

Λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης αυτής (7η Δεκεβρίου 2013) πληροφορηθήκαμε ότι σήμερα στο Υπουργείο ο σύμβουλος του υπουργού {ο ίδιος ο υπουργός αρνήθηκε να τους δεχθεί} δήλωσε στον Αντιδήμαρχο Κυθήρων και τον εκπρόσωπο των Αντικυθήρων με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι το πλοίο ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ στα δρομολόγια πλέον και η γραμμή καταργείται!

Φαίνεται ότι τώρα μόλις αρχίζει το σκοτάδι της απομόνωσης και της οπισθοδρόμησης των Κυθήρων και των Αντικυθήρων.
Ο Μεσαίωνας επανήλθε στα Κύθηρα το σκοτάδι και η απομόνωση εγκαταστάθηκαν στα Αντικύθηρα
Οι νόμοι και οι συμβάσεις που υπογράφει τελικά αυτό το ΥΠΟΔΟΥΛΟ κράτος είναι απλά κωλόχαρτα, όπως αποδεικνύεται.....
Οι καμπάνες του κινδύνου που χτύπαγαν εδώ και πολύ καιρό τελικά έγιναν κανονιές που θα ρημάξουν τα νησιά μας....
Συνάντηση Αντιδημάρχου με συμβούλους του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου

Ο Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Πρωτοψάλτης αναφέρει:
«Επισκεφθήκαμε με τον Δημοτικό Σύμβουλο Σταμάτη Αλοίζο το ΥΕΝ. Εορτή του Αγίου Νικολάου σήμερα, αργία για τους ναυτικούς και το Λιμενικό Σώμα. Παρά την αργία όμως συναντηθήκαμε με τον σύμβουλο του Υπουργού κ. Κρητικό, και τον κ. Ρήγα. Θέμα της συζήτησης το μέλλον της ακτοπλοϊκής γραμμής από τον Πειραιά για Κύθηρα – Αντικυθήρα - Κίσσαμο.

Μας ενημέρωσαν ότι η ΛΑΝΕ έχει καταθέσει αίτηση αποδρομολόγησης του πλοίου, ισχυριζόμενη ότι παρά την γενναία επιδότηση, δεν επιβιώνει οικονομικά.

Το Υπουργείο συμφωνεί με την εξέλιξη αυτή, διότι θεωρεί υπερβολικό το ποσό που διαθέτει για την γραμμή.

Σύμφωνα με τον κ. Κρητικό τα Κύθηρα θα εξυπηρετούνται με το πλοίο της πλησιέστερης απόστασης με την ηπειρωτική χώρα, ενώ υπάρχει προβληματισμός για την εξυπηρέτηση των Αντικυθήρων και την σύνδεση με την Κρήτη.

Παρά την έντονη αντίδραση του κ. Αλοίζου και εμού, ο κ. Κρητικός επέμενε στις απόψεις του, οι οποίες είναι και θέσεις του Υπουργού.

Όπως ανέφερε οι πιστώσεις για τις άγονες είναι μειωμένες, και απαιτείται ορθολογικότερη αξιοποίησή τους. Οι ναυτιλιακές εταιρείες αντιμετωπίζουν σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα και δεν υπάρχουν διαθέσιμα πλοία.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, την ανατροπή των μέχρι τώρα δεδομένων, την πρόσφατη υπόσχεση της ΛΑΝΕ για δρομολόγηση του πλοίου μετά την 15η Ιανουαρίου 2014, είναι ανάγκη συστράτευσης όλων μας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κατάστασης, την επεξεργασία ρεαλιστικής και εφαρμόσιμης πρότασης.»

kithiraikanea.blogspot.gr-Αντώνης Λαμπρινίδης