Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

ΜΑΝΙΤΑΡΟΕΞΟΡΜΗΣΗ ΚΑΙ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ

Κυνήγι Άγριων Μανιταριών στα Μανιταρολείβαδα του Βορείου Ταϋγέτου, και μαγειρέματα του βουνού που επιμελείται η οικοδέσποινα κα Κική Παύλου με την συνοδεία υπέροχων κρασιών απ’ το ‘’Κτήμα Τσέλεπου’’.

''ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΤΑΥΓΕΤΟΥ'' δημιούργησε ένα υπέροχο τριήμερο γευσιγνωσίας που συνδυάζει το κυνήγι την συλλογή των Άγριων Μανιταριών και της Άγριας Τρούφας, με την γνωριμία των κρασιών του ‘’Κτήματος Τσέλεπου’’.
Μαγειρέματα του βουνού από την οικοδέσποινα κα Κική Παύλου, που συνδυάζουν τα Μανιτάρια, ένα από τα πιο θαυμαστά βρώσιμα δώρα της Φύσης, ειδικά όταν τα συλλέγεις στο φυσικό τους περιβάλλον, με τα ντόπια προϊόντα του Βορείου Ταϋγέτου όπως οι περίφημες πέστροφες Γεροντίδη, που μεγαλώνουν στο διπλανό χωριό Καστόρι και όπου αναπτύσσονται σε ιδανικές συνθήκες διαβίωσης στα πεντακάθαρα πηγαία νερά του ‘Αγ. Μάμα’ Ταϋγέτου, χειροποίητα ζυμαρικά απ’ την Αγόριανη της Παναγιώτας Μπουζιάνη, και προϊόντα στρουθοκαμήλου από την παράγονται από την Deli Ostrich Ranch στη θέση "Μανταίίκα" ,με την προσωπική ενασχόληση του Δημήτρη Ψαθά.

Πεντανόστιμες σπιτικές συνταγές, που σε ταξιδεύουν στην Ελλάδα του χθες με την συνοδεία των κρασιών του ‘’Κτήματος Τσέλεπου’’.

Στις 6,7,8 Δεκεμβρίου στο ''ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΤΑΥΓΕΤΟΥ'', με τον Νεκτάριο Φιλιππόπουλο και το Γιώργο Κατίνα, κορυφαίους και έμπειρους μανιταροσυλλέκτες και ερασιτέχνες ερευνητές της μυκητοχλωρίδας του τόπου μας, θα βγούμε στο δάσος για συλλογή άγριων μανιταριών, θα μάθουμε να ξεχωρίζουμε τα κυριότερα και νοστιμότερα από αυτά, καθώς και τα πιο επικίνδυνα και τοξικά. Θα μάθουμε επίσης πώς να κινούμαστε μέσα στο δάσος με ασφάλεια και σεβασμό προς αυτό και τα δώρα του, με ποιο τρόπο να μαζεύουμε μανιτάρια χωρίς να προκαλούμε ζημιά στο ευαίσθητο οικοσύστημα του δάσους, τι πρέπει να προσέχουμε στην ταυτοποίηση των μανιταριών, τις βασικές κατηγορίες μανιταριών και τις ιδιότητές τους. Τέλος θα μάθουμε τεχνικές συντήρησης και αποθήκευσης, πεντανόστιμες συνταγές και θα τα μαγειρέψουμε με πολλούς γευστικούς και υγιεινούς τρόπους.

Τα Μανιτάρια είναι χαμηλά σε θερμίδες και λιπαρά, χωρίς χοληστερόλη και πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, ωστόσο είναι μια πολύ καλή πηγή φυτικής πρωτεΐνης και περιέχουν σημαντικά θρεπτικά συστατικά, όπως σελήνιο, κάλιο, ριβοφλαβίνη, νιασίνη, βιταμίνη D και πολλά άλλα.

Ελάτε να ανταμώσουμε σε μια διήμερη περιπέτεια αναζήτησης και απόλαυσης της τροφής !!!

Κόστος διαμονής, τριών ημερών (δυο διανυκτερεύσεις) με πλήρη διατροφή, καθώς και συμμετοχή σε WINE DINNER: 138 Ευρώ ανά άτομο

Η Διαμονή θα πραγματοποιηθεί στο πέτρινο Taygetos' Balcony Hotel Με θέα στην κοιλάδα του Ευρώτα, το πέτρινο Taygetos' Balcony Hotel προσφέρει καταλύματα με κουζίνα, ενεργειακό τζάκι, καμπίνα ντους με υδρομασάζ, θέρμανση, κλιματισμό, TV, FREE WI-FI, mini bar refregiretor, Φαξ/Φωτοτυπικό και υπηρεσία δωματίου, στο ορεινό χωριό Γεωργίτσι.

Το Taygetos' Balcony Hotel διαθέτει:
Εστιατόριο, στην κομψή τραπεζαρία του oπoίου, μπορείτε να δοκιμάσετε παραδοσιακά ελληνικά πιάτα και τοπικές σπεσιαλιτέ, από ντόπια προϊόντα.
Καφέ-μπαρ με όμορφο, κλασικά διακοσμημένο lounge
Εγκαταστάσεις συνεδριάσεων / επίσημων γευμάτων.
Night Club & Billiards

Το Taygetos' Balcony Hotel είναι μια μονάδα κάθετης οργάνωσης και οικογενειακής μορφής, η οποία διαθέτει κάθε είδους παροχή υπηρεσίας, υψηλής ποιότητας, και μπορεί να δημιουργήσει εκδρομές, αρχαιολογικού, θρησκευτικού, γαστρονομικού, οικολογικού και αθλητικού περιεχομένου καθώς και δράσεων βουνού.

Η απόσταση από το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών είναι 237 χιλιόμετρα (2 ώρες και 15 λεπτά), από την Αθήνα μόνο 220 χιλιόμετρα, εκ των οποίων τα 210 σε Εθνική οδό. Από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας απέχει 44 χιλιόμετρα (56 λεπτά), από το λιμάνι της Πάτρας 251 χιλιόμετρα (2 ώρες και 25 λεπτά ) και από την πόλη της Σπάρτης μόλις 28 χλμ. (40λεπτά), όπως και από τη Μεγαλόπολη 28 χιλιόμετρα(35 λεπτά).

Το πρόγραμμα
Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου
Ημέρα αφίξεων και γνωριμίας.
Περιλαμβάνει και ένα βραδινό γεύμα περίπου στις 9.00μμ.
Για τους αργοπορημένους, εδώ είμαστε εμείς. Το φαγητό σας θα σας περιμένει στην φιλόξενη τραπεζαρία μας!
Θα είναι μια καλή ευκαιρία να γνωριστούμε μεταξύ μας, να γνωρίσουμε καλύτερα τους οδηγούς μας, την μαγείρισσα μας, την Κική από το και τον χώρο μας!

20.00 Καλωσόρισμα
21.00 Βραδινό γεύμα


Σάββατο 7 Δεκεμβρίου
07.30 – 08.30 Πρωινό
09.00 – 12.00 Μανιταροεξόρμηση στα Μανιταρολείβαδα του Βορείου Ταϋγέτου
14.00 - 16.00 Μεσημεριανό γεύμα
16.00 - 19.00 Συζήτηση για τα είδη και τι πρέπει να προσέχουμε

Ο Νεκτάριος Φιλιππόπουλος και ο Γιώργος Κατίνας, κορυφαίοι μανιταροσυλλέκτες και ερασιτέχνες ερευνητές της μυκητοχλωρίδας του τόπου μας, θα μας μυήσουν στον στον μαγικό κόσμο των μανιταριών με έμφαση:
**Στην αναγνώριση και συλλογή των κορυφαίων εδώδιμων μανιταριών
** Τρόποι μαγειρέματος-συντήρησης και αξιοποίησης των αγρίων μανιταριών
** Κέρασμα γλυκό του κουταλιού άγριο μανιτάρι Cantharellus cibarius

20.00 Βραδινό γεύμα

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου
07.30 - 08.30 Πρωινό
09.00 - 12.00 Μανιταροξόρμηση στα Μανιταρολείβαδα του Βορείου Ταϋγέτου
12.00 - 14.00 Συζήτηση για τα είδη και τι πρέπει να προσέχουμε
Ο Νεκτάριος Φιλιππόπουλος και ο Γιώργος Κατίνας, κορυφαίοι μανιταροσυλλέκτες και ερασιτέχνες ερευνητές της μυκητοχλωρίδας του τόπου μας, θα μας μυήσουν στον στον μαγικό κόσμο των μανιταριών με έμφαση:
** Παρουσίαση σε ομάδες: εδώδιμα και μη εδώδιμα – δηλητηριώδη είδη
** Πλήρης περιγραφή για τα εξαιρετικά εδώδιμα και τα θανάσιμα δηλητηριώδη
** Λαϊκές ονομασίες για τα σημαντικότερα εδώδιμα μανιτάρια
** Οικολογικές απαιτήσεις, εποχή εμφάνισης μανιταριών
** Βιολογία μυκήτων
** Δηλητηριάσεις από μανιτάρια.
14.00 - 16.00 WINE DINNER

Το ‘’Κτήμα Τσέλεπου’’ με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζει στις 8 Δεκεμβρίου σε μια συνάντηση γευσιγνωσίας, αποκλειστικά για εσάς……..στο ‘’ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΤΑΥΓΕΤΟΥ’’

Menu
Πρώτο μέρος
Καλωσόρισμα
Ορεκτικά και σαλάτες με πρωταγωνιστή τα μανιτάρια: , μανιτάρια τουρσί,
Πέστροφα καπνιστή με μανιτάρια και μάραθο
Ραβιόλια γεμιστά με ντομάτα και μοτσαρέλα, γαρνιρισμένα με κόκκινη σάλτσα μανιταριών και φρέσκα βότανα και μυρωδικά του Ταΰγετου.
‘’Κτήμα Τσέλεπου’’ : Blanc De Gris
Προέλευση – Τύπος : Οίνος Λευκός Ξηρός ΠΟΠ
Ποικιλιακή Σύνθεση : 100 % Μοσχοφίλερο
Παραγωγή : 10.000 φιάλες

Menou Δεύτερο μέρος
Φιλέτο στρουθοκαμήλου με ριζότο μανιταριών και σάλτσα δενδρολίβανο
‘’Κτήμα Τσέλεπου’’ : Δρυόπη Reserve
Προέλευση – Τύπος : Οίνος Ερυθρός Ξηρός ΠΟΠ Νεμέα
Ποικιλιακή Σύνθεση : 100 % Αγιοργίτικο
Παραγωγή : 15.000 φιάλες

Menou Τρίτο μέρος
Γλυκό από μανιτάρι
‘’Κτήμα Τσέλεπου’’ :Amalia Brut
Προέλευση – Τύπος : Φυσικός Αφρώδης Οίνος
Παραγωγή : 30.000 φιάλες
Δυνατότητα για το wine dinner για 60 άτομα.
Δυνατότητα διαμονής στο ξενώνα για 23 άτομα.
Συμμετοχή στο WINE DINNER 27 Ευρώ ανά άτομο
Κρατήσεις-πληροφορίες 27310 61062 (κος-κα Παύλου)
info@taygetosbalcony.gr
www.taygetosbalcony.gr