Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012

Run Νikita, run!!!

Σε άνοιγμα λογαριασμών πολιτικού και επιχειρηματιών που σχετίζονται με το κάμπινγκ της Ελαφονήσου προχωρά το ΣΔΟΕ. Σύμφωνα με το Βήμα, η Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων Αθηνών ζητά το άνοιγμα των λογαριασμών του βουλευτή Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας και πρώην δημάρχου Αθηναίων κ. Νικήτα Κακλαμάνη, αλλά και επιχειρηματιών που ήταν συγγενείς στενών συνεργατών του.

Συγκεκριμένα, ένας από τους επιχειρηματίες που ελέγχεται και ο οποίος συνδέεται με το περιβάλλον του Νικήτα Κακλαμάνη, φέρεται να έχει στην κυριότητα του 50% του κάμπινγκ στην παραλία του Σίμου στην Ελαφόνησο, στο οποίο εμφανίζεται να έχει επενδύσει γύρω στα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ.

Στην κατοχή του ΣΔΟΕ υπάρχουν αναφορές που δείχνουν ότι το ίδιο πρόσωπο προχώρησε και στην αγορά και άλλων γειτονικών εκτάσεων. Όπως αναφέρεται στο έγγραφο του ΣΔΟΕ, πρέπει να ελεγχθούν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί από το 2001 έως σήμερα του εν λόγω επιχειρηματία για παράβαση του νόμου, περί ιδιοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Σημειώνεται ότι, όταν προ μερικών ημερών είχε δημοσιοποιηθεί ότι έχει ζητηθεί το άνοιγμα των λογαριασμών του κ. Κακλαμάνη, ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην δήμαρχος Αθηναίων είχε δηλώσει ότι αυτό έχει συμβεί στο πλαίσιο δικαστικής έρευνας - ύστερα από σχετική καταγγελία - για θέματα που αφορούν την λειτουργία του ραδιοφωνικού σταθμού 9,84, για την κατάθεση του πόθεν έσχες του και για χρήματα - ένα σχετικά μικρό ποσό - που έχει στο εξωτερικό.

Ο κ. Κακλαμάνης μάλιστα ανέφερε ότι "σε ομιλία μου στην Βουλή, επανέλαβα το αίτημα του ελέγχου και της δημοσιοποίησης του πορίσματος". Σύμφωνα όμως με νεώτερα έγγραφα ο έλεγχος μάλλον επεκτείνεται και σε άλλους τομείς δραστηριοτήτων συνεργατών του πρώην δημάρχου. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ελεγχόμενοι επιχειρηματίες, τους οποίους αφορά το σχετικό έγγραφο του ΣΔΟΕ με ημερομηνία 30 Οκτωβρίου, καμία σχέση δεν έχουν και με την λειτουργία του 9,84 και δεν συμμετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο του.

Υ.Γ. για όποιον πέφτει από τα σύννεφα ας δει τις σχετικές αναρτήσεις από τα παλιά...