Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Έκθετος και υπόλογος ο κ. Τατούλης. Αποκάλυψε ότι το όραμά του (το 2011) είναι οι Ειδικές Οικονομικές Ζώνες

Αναδημοσίευση της από 15 Οκτωβρίου 2011 του arcadiavoice.gr σχετικά με τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες.

Έκθετος είναι πλέον ο κ. Τατούλης, μετά τις δηλώσεις που έκανε στις 10 Οκτώβρη 2011, στη σύσκεψη που έγινε για τα υπό ένταξη έργα του ΕΣΠΑ της Μεσσηνίας, όπου δήλωσε μεταξύ των άλλων ότι: «… Λύση για μας είναι να μετατραπούμε σε Ειδική Οικονομική Ζώνη…».

Η παράταξή μας, από τις 29 Ιουλίου είχε καταθέσει επερώτηση, με την οποία ζητούσε «Να μη δεχτεί το Περιφερειακό Συμβούλιο να μετατραπεί η Πελοπόννησος σε αποικιοκρατική ζώνη της Γερμανίας» και είχε ζητήσει να υπάρξει απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με την οποία:
α) Να τονίζεται η ριζική του αντίθεσή του στα σχέδια αυτά της Γερμανίας και του Υπουργείου Ανάπτυξης;
β) Να απορρίψει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου το ενδεχόμενο να είναι η Πελοπόννησος μια από τις Περιφέρειες «πειραματόζωα» των «αποικιοκρατικών» ζωνών επενδύσεων;

Στην επερώτησή μας αυτή, όπως είναι γνωστό, υπέστημεν από τον κ. Τατούλη και την κ. Νικολάκου ύβρεις, όπου η ηπιότερη ήταν «ότι λέμε πολιτικές ανοησίες». Η αποκάλυψη για μια ακόμη φορά των νεοφιλελεύθερων απόψεων του κ. Τατούλη από τον ίδιο στις 10 Οκτώβρη, τον καθιστά έκθετο και υπόλογο.

Βέβαια πρέπει να πούμε ότι οι δηλώσεις του κ. Τατούλη έρχονται σε συνέχεια των όσων είπε ο κ. Ρέσλερ, στις 7 Οκτώβρη όταν επισκέφθηκε την Αθήνα και επιβεβαίωσε ουσιαστικά και τυπικά την επιδίωξη της Γερμανίας να υπάρξουν Ειδικές Οικονομικές Ζώνες στην Ελλάδα, παρ’ ότι προσκρούουν στο Κοινοτικό Δίκαιο.

Το θέμα ως γνωστόν το είχε ανοίξει ο υφυπουργός Οικονομίας του Ρέσλερ, κ. Στέφαν Κάπφερερ, ο οποίος στα τέλη Ιουλίου υποστήριξε ότι «… Πρέπει να διαμορφωθεί ένα ελκυστικό πλαίσιο προσέλκυσης επενδύσεων. Ένα τέτοιο πλαίσιο πρέπει να περιλαμβάνει ειδικές οικονομικές ζώνες με ξεχωριστό νομικό, διοικητικό και εργασιακό καθεστώς, προκειμένου να διευκολυνθούν οι επενδυτές…».

Για μια ακόμη φορά, θέλουμε να τονίσουμε ότι το όραμα του κ. Τατούλη για τη δημιουργία της Πελοποννήσου ως Ειδική Οικονομική Ζώνη είναι ένα «όραμα» αποικιοκρατικής ζώνης για την Πελοπόννησο, καθότι οι ΕΟΖ (Ειδικές Οικονομικές Ζώνες) είναι ένας «Δούρειος Ίππος» της πολιτικής τύπου ΣΟΚ, με σκοπό την αποδόμηση των εργασιακών σχέσεων και την αποικιοκρατική επέλαση διεθνών επενδυτικών συμφερόντων, που επιθυμούν να καρπωθούν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας και προφανώς και της Πελοποννήσου και να καταγράψουν κέρδη χωρίς κανένα κοινωνικό αντάλλαγμα.

Έτσι εξηγείται η χυδαία επίθεση του κ. Τατούλη και εναντίον του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και εναντίον μου. Γιατί αποκαλύψαμε έγκαιρα τις σκέψεις του, τις οποίες τις ανακοίνωσε βέβαια στις 10 Οκτώβρη.

δελτύο τύπου ΣΥΡΙΖΑ