Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Φειδιππούπολη στον τερματισμό του Σπάρταθλον


2.502 χρόνια μετά την άφιξη του Φειδιππίδη στην Σπάρτη, στην κεντρική πλατεία της πόλης, παρουσιάστηκε η ομάδα του αθλητικού συλλόγου Ολυμπιακό Κέντρο Σπάρτης και το 300ο Σύστημα Προσκόπων Σπάρτης όπου υποδεχτήκανε μαθητές δημοτικού και παίξανε το παιχνίδι γνώσεων ΦειδιππούΠΟΛΗ. Αφορμή ήταν η διεξαγωγή του υπερμαραθώνιου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ όπου επί τριάντα συνεχόμενα έτη τερματίζει στο άγαλμα του Λεωνίδα, εδώ στην Σπάρτη.

Ο πρόεδρος του νομικού προσώπου πολιτισμού, αθλητισμού και περιβάλλοντος, κ. Μάριος Τζωρτζάκης, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος με την ιστορία του τόπου του, προσκάλεσε να στηθεί αυτό το παιχνίδι και να συμμετάσχουν παιδιά, μαθητές των δημοτικών σχολείων και των γυμνασίων και να εκφράσουν τον παλμό των ημερών. Έτσι γεννήθηκε η ΦειδιππούΠΟΛΗ. Ένα παιχνίδι γνώσεων, ομαδικότητας και φυσικά αντοχής εφόσον οι πρόσκοποι της Σπάρτης δίνουν το διαβατήριο για τη συμμετοχή στο παιχνίδι. Οι ομάδες καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικές με τη Μάχη του Μαραθώνα, το Σπάρταθλον και την ιστορία του Φειδιππίδη.

Τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου ολοκληρώθηκε ο πρώτος προκριματικός αγώνας με νικητές τις Ε’ και ΣΤ’ τάξη από το Πρότυπο Ιδιωτικό Εκπαιδευτήριο Δημοτικό Σχολείου Πολυχρονάκου.

Την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί ο β’ προκριματικός κύκλος από τις 9:00 το πρωϊ, ενώ το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012 παράλληλα με τον τερματισμό των Σπαρταθλητών, μπροστά από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης θα λάβει χώρα ο τελικός για το έπαθλο. Αξίζει να σημειωθεί πως το Σάββατο θα λάβει μέρος στη Φειδιππούπολη και νηπιαγωγείο της Σπάρτης όπου θα παρακολουθήσει την Ιστορία του Φειδιππίδη ακολουθώντας τη διαδρομή του Σπάρταθλον σε μακέτα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΠΑΡΤΗΣ