Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012

Επιτέλους, από τώρα το σχέδιο δράσης κατά των κουνουπιών για το καλοκαίρι του 13

Το Υπουργείο Υγείας, λίγες ημέρες αφότου βγήκε και τυπικά το καλοκαίρι, προετοιμάζονται για την μάχη κατά των κουνουπιών για το επόμενο καλοκαίρι του 2013.

Ο Υπουργός Υγείας δημιούργησε σύσκεψη με το ΚΕΕΛΠΝΟ, το ΕΚΕΑ, τις Περιφερειακές Ενότητες, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την ΕΣΔΥ, προκειμένου να συζητηθούν τα βασικά βήματα για την υλοποίηση προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών και την εξασφάλιση επαρκούς αίματος για το προσεχές έτος 2013.

Για την επιτυχία του προγράμματος είναι απαραίτητη αφενός η εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων και αφετέρου η έγκαιρη έναρξη των δράσεων καταπολέμησης των κουνουπιών, ενώ διαμορφώθηκε ακριβές χρονοδιάγραμμα των επικείμενων ενεργειών του Υπουργείου Υγείας. Επιτακτική είναι και η ανάγκη συντονισμού όλων των εμπλεκομένων φορέων για την επιτυχία του προγράμματος.

Προς αυτή την κατεύθυνση αποφασίστηκε η ενεργοποίηση και λειτουργία Κεντρικού Συντονιστικού Οργάνου μεταξύ των Υπουργείων Υγείας, Οικονομικών, Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Περιβάλλοντος, το οποίο θα παρεμβαίνει σε περιπτώσεις εκτάκτων προβλημάτων Δημόσιας Υγείας κατόπιν εισήγησης του ΚΕΕΛΠΝΟ και της αρμόδιας Διεύθυνσης του Υπουργείου Υγείας.

 Μάλιστα ο Υπουργός κ. Λυκουρέντζος σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «έχουμε τη δυνατότητα να είμαστε έτοιμοι και να επιτύχουμε βέλτιστα αποτελέσματα. Να κινητοποιηθούμε εγκαίρως ώστε να αποφευχθούν συμβάντα ανάλογα της θερινής περιόδου του τρέχοντος έτους. Είναι άλλωστε προτιμότερη η πρόληψη ενός προβλήματος από την εκ των υστέρων αντιμετώπιση των επιπτώσεών του».