Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Συνεργατικός λαχανόκηπος ΑΓΡΟΝΑΥΤΟΚΗΠΟΣ

Ενας συνεργατικός λαχανόκηπος απο την ομάδα ΑΓΡΟναύτες που ευελπιστει να αποτελεσει ενα παράδειγμα αειφόρου καλλιέργειας της γης και να μας παρεχει καθαρή τροφή από Όμάδα ΑΓΡΟναύτες- ΒΙΟμόνοια Μ.Κ.Ο. Πολιτισμού και Περιβάλλοντος
Ο λαχανόκηπος μας βρίσκεται στον Ασωπό του δήμου Μονεμβασιας και καλωσορίζει εθελοντές και νεους καλλιεργητές που χρησιμοποιούν μεθοδους καλλιέργειας που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον και την υγεία μας. Φιλοξενούμε στον λαχανοκηπό μας, όχι μονο ντοματιες και πιπεριες αλλα και ανθρωπους που επιθυμουν να μοιραστουν τις γνωσεις τους.

Σκοπός μας είναι η καλλιέργεια ντόπιων παραδοσιακών ποικιλιών και η λειτουργία τράπεζας σπόρων ενταγμένη στο δίκτυο ανταλλαγής «Το Πελίτι», ως απάντηση στη εμπορευματοποίηση της διατροφής μας και την υποβάθμιση του περιβάλλοντος.

Με το μικρό αυτό κεφάλαιο θα μπορέσουμε να καλύψουμε ένα μικρό αριθμό από τις ανάγκες της δραστηριότητας μας όπως Φιλοξενία εθελοντών • Αγορά ενός μικρού ψυγείου για την βραχυπρόθεσμη αποθήκευση κηπευτικών • Μεταφορά κομπόστ στο χωράφι μας • Υδροδότηση και περίφραξη
Αν ενδιαφερεστε να συμμετεχετε και να στιρίξετε αυτήν την προσπάθεια με οποιονδηποτε άλλο τροπο, θα χαρουμε να λαβουμε ενα μηνυμα σας στη διευθυνση agronaftes@yahoo.gr. Σας περιμενουμε να γνωριστουμε και να απολαυσουμε τα αγαθά που μας προσφέρει απλόχερα η φύση, όταν τη μεταχειριζόμαστε με σεβασμό. 
http://agronaftokipos.blogspot.gr/
 http://agronaftes.blogspot.gr/
 http://biomonia.org/