Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Τα χρέη των Δήμων της Λακωνίας

Στατιστικός πίνακας υπέρβασης του συνολικού χρέους των Δήμων συγκριτικά ως προς τα τακτικά τους εσόδα (σύνολο Δήμων της χώρας 325).

θεση*/*Καλλικρατικός Δήμος****/*σύνολο χρέους ως προς τα έσοδα

212*/*ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ*******/**************40%

223*/*ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ***********/**************36%

227*/*ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ**/**************35%

240*/*ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΤΑ************/**************30%

310*/*ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ********/***************0%

Αν και βέβαια όσοι γνωρίζουν την ελληνική και λακωνική πραγματικότητα ξέρουν καλά πως πρόκειται για μία ενδηκτική και μόνο κατάσταση μιας και ούτε την λογιστική αλήθεια αποτυπώνει ο πίνακας αυτός αλλά ούτε και την πραγματικότητα.

Ένα καλό παράδειγμα είναι η περίπτωση του πρώτου στην λίστα Δήμου Τήλου με αντίστοιχο χρέος 447% και Δήμαρχο τον Λάκωνα Αν. Αλιφέρη που γεννήθηκε στο Λάχι Βοιών και τελείωσε σχολειο στην Νεάπολη.Κι αυτό διότι η Τήλος έχει αρχικά και φαινομενικά ένα δυσθεώρητο χρέος αλλά παράλληλα έχει αποκτήσει υποδομές που όχι απλά θα ζήλευαν μεγάλοι Δήμοι και δεν τις έχει κανείς άλλος στην Ελλάδα οι οποίες έχουν δώσει ήδη στον Δήμο και το νησί ζωή και επενδύσεις αλλά εγγυώνται κι ένα καλύτερο και σίγουρο μέλλον. Χαρακτηριστικότερο είναι πως ο Δήμος Τήλου όχι απλά είναι ο μόνος Δήμος πλοιοκτήτης αλλά κατέχει και το γρηγορότερο επιβατηγό στην Μεσογείο το "Sea Star"!!!Από κουτσουλιά στον χάρτη με ημερομηνία λήξεως η Τήλος έχει μετατραπεί σε έναν από τους ποιοτικότερους προορισμούς στα Δωδεκάνησα.