Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

“Όποιος φυτεύει δέντρο, φυτεύει ελπίδα, φυτεύει ειρήνη, φυτεύει αγάπη και έχει τις ευλογίες του Θεού”

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, με απόφασή της, την Γ’ εβδομάδα των Νηστειών, 20 έως 27 Μαρτίου 2011, την έχει αφιερώσει στις ιερατικές κλίσεις. Το Σάββατο 26 Μαρτίου 2011 και επ’ ευκαιρία αυτής, το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας & Σπάρτης, διοργάνω- σε εθελοντική Δεντροφύτευση.
Έτσι ομάδα νέων ιεροσπουδαστών και στελεχών του νεανικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, με επικεφαλής τον υπεύθυνο του γραφείου Θεοφιλέ- στατο επίσκοπο Ανδρούσης κ.κ. Θεόκτιστο και ομάδα κληρικών, βρέθηκαν στην περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Αγριάνων του τέως Δήμου Θεραπνών, του Δήμου Σπάρτης, όπου με την επίβλεψη της Δασάρχου Σπάρτης κυρίας Παναγιώτας Σημάδη, συνέβαλλαν έμπρακτα στην αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής.
Μετά το πέρας της δραστηριότητας, παρατέθηκε από την ενορία Αγριάνων γεύμα προς τιμή των εθελοντών, κληρικών και λαικών, που συμμετείχαν στην δεντροφύτευση
“Όποιος φυτεύει δέντρο, φυτεύει ελπίδα, φυτεύει ειρήνη, φυτεύει αγάπη και έχει τις ευλογίες του Θεού”. – π. Αμφιλόχιος Μακρής (1888-1970).

Φωτογραφίες: π. Συμεών Παπαγεωργίου