Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

η φιλόξενη Αρεόπολη

Οι επισκέπτες της Μάνης, το περασμένο Σάββατο, απόλαυσαν στην ιστορική Αρεόπολη τη ζεστή φιλοξενία με τις χοιρινολιχουδιές ενώ γνωρίσαμε όλοι μαζί και τα Καστορινά Αρκουτσάρια.

Ο Δήμος Ανατολικής Μάνης με την συμμετοχή των επαγγελματιών και παραγωγών καθώς και του συλλόγου Αρεοπολιτών "Πέτρος Μαυρομιχάλης", διοργάνωσε με επιτυχία την συνάντηση της Καστοριάς με την Λακωνία.

Το μανιάτικο κάλεσμα προσέλκυσε τον πολιτιστικό σύλλογο Κλεισούρας Καστοριάς "Ο ΔΑΡΒΑΡΗΣ" που παρουσίασε τα Αρκουτσάρια ή αλιώς Ραγκουτσάρια που πραγματοποιούνται την περίοδο της πρωτοχρονιάς στην Καστοριά.Στην πλατεία της Αρεόπολης, οι ψησταριές πήραν φωτιά και οι πολλοί επισκέπτες του τόπου λόγω και του τριημέρου της 25ης Μαρτίου δοκίμασαν παραδοσιακές γεύσεις. Σύγκλινο, λουκάνικα, τσιγαρίδες, πανσέτες, λαλάγγια, τηγανίτες και άφθονο κρασί που έδειξαν τον δρόμο του καλοκαιριού σε όσους θέλουν όμορφες διακοπές γεμάτες γεύσεις, κι όλα αυτά με την εθελοντική προσφορά και βοήθεια των γυναικών της ιστορικής Αρεόπολης.

Παράλληλα, οι ντόπιοι γνωρίσαμε κι απόλαυσαμε τα Αρκουτσάρια οι ρίζες των οποίων χάνονται στις διονυσιακές εορτές της αρχαίας Ελλάδας.