Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Κάθε εκλογές, επιτρέπουν τις βιντζότρατες,
πάμε εκλογές δηλαδή;;;
ή πάμε ψήφισμα εναντίον τους;;;

AVAAZ.org ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ πολιτών:
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ - ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ: να καταργηθεί η απόφαση που επιτρέπει στις βιτζότρατες να ξαναψαρέψουν

Γιατί είναι σημαντικό;

Όλοι γνωρίζουμε πως οι τράτες (ή πιο χαριτωμένα γρι-γρι) καταστρέφουν τον βυθό, αφανίζουν τον γόνο, σκοτώνουν είδη υπό εξαφάνιση και φτωχαίνουν την ελληνική θάλασσα. Είναι ο λόγος που η θάλασσα είναι κάθε χρόνο και πιο άδεια με αποτέλεσμα χιλιάδες επαγγελματίες ψαράδες να μην μπορούν να τα βγάλουν πέρα πια. Για τους ερασιτέχνες ούτε συζήτηση..

Και όλα αυτά για να πλουτίζουν 100 οικογένειες ιδιοκτητών τρατών, οι οποίοι έχουν στη δούλεψή τους παράνομους μετανάστες, τους οποίους εκμεταλλεύονται για ένα κομμάτι ψωμί.

Οι τράτες έχουν απαγορευτεί σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση εδώ και χρόνια, προκειμένου να προστατευτούν οι παραδοσιακοί αλιείς και η θαλάσσια χλωρίδα και πανίδα. Η ΕΕ έχει δώσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό στους ιδιοκτήτες για να αποσύρουν και να κόψουν τις τράτες τους έτσι ώστε να μην μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν. Στην Ελλάδα αυτό συνέβη ελάχιστα. Υπήρξαν μάλιστα "έξυπνοι" ιδιοκτήτες που με τα λεφτά της επιδότησης αγόρασαν καινούργια τράτα!

Σα να μην έφτανε αυτό, κάθε χρόνο, ο εκάστοτε υπουργός δίνει ανάσα ζωής σε αυτές τις μηχανές που σκορπίζουν τον όλεθρο. Τους επιτρέπει να αλωνίσουν τις θάλασσες και να διαλύσουν ό,τι έχει απομείνει. Έτσι και φέτος, ο υπουργός Αγροτικής "Ανάπτυξης" Ευάγγελος Αποστόλου, ξαναέδωσε το ελεύθερο στις τράτες να ψαρέψουν για.. ερευνητικούς σκοπούς.

Ας πούμε όχι.
Ας προστατέψουμε ό,τι έχει απομείνει.
Ας επιτρέψουμε στα παιδιά μας να μπορούν να δουν ψάρια στον βυθό με τη μάσκα τους.
Ας δώσουμε την ευκαιρία στους έλληνες μικροψαράδες να επιβιώσουν.

Υπογράψτε ενάντια στον θάνατο που φέρνουν οι τράτες. Υπογράψτε και μοιραστείτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να καταργηθεί η απόφαση και να σταματήσουν οι τράτες να καταστρέφουν τη θάλασσά μας Ας φέρουμε στο μυαλό μας μια σκανδαλώδη, προεκλογική απόφαση που υπέγραψε με την προκήρυξη των εκλογών Ιανουαρίου 2015 ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Καρασμάνης, με την οποία επιστρέφουν οι Βιντζότρατες για να εξαφανίσουν κάθε μορφής αλίευμα που απέμεινε στις θάλασσές μας (κάθε γονιό και κάθε γόνο), που αναπαράγεται στο βυθό των ακτών!

Ως επιχείρημα του νομοθέτη, για την επαναφορά του απαγορευμένου εργαλείου (λόγω των καταστρεπτικών επιπτώσεών του στο θαλάσσιο περιβάλλον και ως μη επιλεκτικό ως προς το είδος και ως προς το μέγεθος των αλιευμάτων) η… Έρευνα!!! Διαβάστε με κλικ εδώ τις λεπτομέρειες!!!