Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Πώς εξαφανίζονται τα ψάρια
από τις ελληνικές θάλασσες;;;

και πως ακολουθεί την
εξαφάνιση αυτή ο τουρισμός και το "συνάλαγμα"...

Όταν τελέψουν τα ΛΙΒΑΔΙΑ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑΣ τελειώνουν και τα ψάρια αλλά μαζί και οι παραλίες με αμμουδιές καθώς όπως και στο βουνό με το καμμένο δάσος έχουμε κατολίσθηση, έτσι κι εδώ με την έλλειψη του ριζικού συστήματος από τα καταστρεμένα δάση ποσειδωνίας παύει η συγκράτηση της άμμου κι έχουμε κατακρήμνιση ακτων!!!

Μαζί με την καταστροφή της ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑΣ καταστρέφονται και οι παράκτιοι ψαράδες και οι οικογενειές. Εδώ στον όρμο Βοιών αυτή η καταστροφή αφορά κάποιες εκατοντάδες οικογενειών σε Βάτικα, Ελαφόνησο και Κύθηρα!!!

Στη Λακωνία το κατάπτηστο αυτό ΕΡΓΟ εκτελούν ασταμάτητα και πιστοποιημένα πλέον σύμφωνα και με την δεύτερη μελέτη και καταγραφή του ΕΛΚΕΘΕ με την αγκυροβολία τους εώς και δεκάδες πλοία κάθε μέρα (με στατιστικά του 2016!!!)....

Συνέχεια της καταστροφής της ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑΣ είναι η καταστροφή για τις παραλίες και έτσι πολύ απλά καταστρέφονται και οι δομές τουρισμού καθώς κανείς τουριστάς δεν φτάνει έως εδώ ώστε να κολυμπήσει με τα τάνκερ και τα απορρήματα των υφαλοκαθαρισμών... οπότε πλέον επιπλέον κι αυτή η παράλληλη καταστροφή αφορά κάποιες ακόμη εκατοντάδες οικογενειών σε Βάτικα, Ελαφόνησο και Κύθηρα!!!

Κι εδώ μιλάμε για κάποιες από τις ομορφότερες παραλίες της Μεσογείου και του κόσμου για τα διαμάντια της "βαριάς βιομηχανίας" της πατρίδας μας: Σίμος, Σαρακίνικο, Λεύκη, Παυλοπέτρι, Μάγγανο, Μαραθιάς, Νεάπολης, Νερατζιώνας, Αμμίτσας κ.α.
Λεύκη Ελαφονήσου, υπέστη κατακρήμνιση από την αγκυροβολία. Αναστρέψιμο;;;
Σημείωση πως από το ΕΛΚΕΘΕ καταγράφηκε στην πρόσφατη δεύτερη μελέτη και καταγραφή του και μία κατακρήμνιση ακτής στην Λεύκη Ελαφονήσου!!!