Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Στ.Αραχωβίτης: Δεν θα προχωρήσει
η υποβάθμιση του κόλπου των Βατίκων.

Συνεντεύξη για τα μέτρα ανακούφισης των αγροτών από την κυβέρνηση αλλά και για την αποτροπή των δραστηριοτήτων που υποβαθμίζουν τον κόλπο των Βατίκων μίλησε ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Αραχωβίτης, στο Κόκκινο και τον Σπύρο Γεράρδη.

 Ο κ. Αραχωβίτης αναφέρθηκε αρχικά στην «τεράστια προσπάθεια» και τη «σκληρή διαπραγμάτευση της κυβέρνησης , η οποία έχει φτάσει σε ένα καλό σημείο» αλλά σε μια «λύση-τελεσίγραφο θα πρέπει να πάρουμε τη γνώμη του λαού», τόνισε.

« Η παραγωγική ανασυγκρότηση είναι πρώτη γραμμή της κυβέρνησης» δήλωσε ο βουλευτής. «Η παραγωγή είχε δεχτεί μέχρι τώρα τη μεγαλύτερη επίθεση» πράγμα που εκφράστηκε και στις εκλογές. Αποτράπηκε η« φορολαίλαπα ,που είχε προγραμματίσει η προηγούμενη κυβέρνηση», με τροπολογία στη βουλή που έφερε το αφορολόγητο των 12.000,ρύθμιση που αφορά το 95% των αγροτών. Επίσης, για τις αγροτικές αποζημιώσεις δεν υπάρχει, πλέον φορολόγηση. Ακόμα, «η προκαταβολή για τους αγρότες που μπήκαν στα βιβλία εσόδων-εξόδων, θα είναι 27,5%,το μισό απ’ ότι στις παλιές επιχειρήσεις»

Για τις δραστηριότητες αγκυροβόλησης και ανεφοδιασμού εμπορικών πλοίων, που υποβαθμίζουν περιβαλλοντικά και τουριστικά ,τον κόλπο των Βατίκων (κόλπος Νεάπολης, Ελαφόνησος, Κύθηρα), τόνισε πως «δεν πρόκειται να προχωρήσει κάτι τέτοιο, γιατί πρόκειται για περιοχή Natura (προστατευμένη), αλλά και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος (Παυλοπέτρι).