Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Κύθηρα - Αντικύθηρα: «καθεστώς λογοκρισίας»,
η κυβέρνηση απαγόρευσε τις ανακοινώσεις...


Η έρευνα, στον τόπο του μηχανισμού των Αντικυθήρων, διεξάγεται όπως προβλέπεται υπό την εποπτεία της Διεύθυνσης εφορίας ενάλιων αρχαιοτήτων από διεθνούς ομάδας αρχαιολόγων.

Ο πρόεδρος του ιδρύματος «Αικατερίνη Λασκαρίδη», εφοπλιστής Πάνος Λασκαρίδης, σε εκδήλωση στο Τσιρίγο, αποκάλυψε πως απαγορεύεται οποιαδήποτε αναφορά στα νέα και πολύ συμαντικά, ευρήματα κάνοντας λόγο ακόμη και για "καθεστώς λογοκρισίας" από πλευράς της πολιτείας που καθυστερεί σκοπίμως τις ανακοινώσεις.

«Βρισκόμαστε σε καθεστώς λογοκρισίας. Η πολιτεία δεν μας επιτρέπει να ανακοινώσουμε τα ευρήματα ης έρευνας. Οι λόγοι είναι πολλοί και διάφοροι. Από τις καλύτερες των προθέσεων μέχρι και λόγοι τους οποίους φαντάζεστε», είπε ο κ Λασκαρίδης που έχει διαθέσει το με ελληνική σημαία σκάφος του «Γλάρος» για τις ανάγκες της αποστολής αλλά επίσης είναι και ο άνθρωπος πίσω από τις αναστηλώσεις των δύο μεγάλων φάρων της Λακωνίας, του Ταινάρου και του Καβομαλιά.

Εν κατακλείδι υπάρχει έντονη φημολογία ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ενδέχεται να επισκεφθεί τα Αντικύθηρα των 20 μόλις κατοίκων δίχως γιατρό στις 9 ή στις 12 Οκτωβρίου...