Σάββατο, 12 Απριλίου 2014

Οδυσσέας Βουδούρης:
Οι παραλίες της Πελοποννήσου δεν είναι για πούλημα

Εφημερίδα "Η ΑΥΓΗ"
Η απερχόμενη διοίκηση της Περιφέρειας παρακολουθεί τις "αγγελίες" του ΤΑΙΠΕΔ στις οποίες προστίθενται κάθε μέρα οι ομορφότερες παραλίες του τόπου και απλώς επιβραβεύει το νεοφιλελεύθερο "αναπτυξιακό όραμα".

Την επιχείρηση ξεπουλήματος 15 παραλιακών εκτάσεων της περιφέρειας Πελοποννήσου κατήγγειλε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Οδυσσέας Βουδούρης, επισημαίνοντας πως το πέρασμα στο ΤΑΙΠΕΔ των εκτάσεων αυτών επικροτείται από την απερχόμενη διοίκηση του Πέτρου Τατούλη. Ο Οδ. Βουδούρης κάλεσε τους πολίτες να αντισταθούν και να αποτρέψουν την ιδιωτικοποίηση των παραλιών της Πελοποννήσου.

"Οι όμορφες παραλίες, που οι Πελοποννήσιοι απολάμβαναν από γενιά σε γενιά, δωρίζονται τώρα στους σύγχρονους μαυραγορίτες για 'επενδύσεις πάνω στο κύμα'", σημείωσε ο Οδ. Βουδούρης. Και πρόσθεσε: "Η απερχόμενη Διοίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου παρακολουθεί τις σελίδες 'αγγελιών' του ΤΑΙΠΕΔ να ανανεώνονται κάθε μέρα, να προστίθενται σε αυτές οι ομορφότερες παραλίες του τόπου μας και επιβραβεύει το νεοφιλελεύθερο 'αναπτυξιακό όραμα'".

Συγκεκριμένα, προς ξεπούλημα οδεύουν οι παρακάτω παραλίες:

Λακωνία: 175 στρέμματα κατάλευκης αμμουδιάς σε μια από τις γνωστότερες παραλίες παγκοσμίως, στο Σαρακίνικο (Μεγάλος Σίμος) Ελαφονήσου, 500 στρ. παραλιακή έκταση στη Γλυκόβρυση, 107 στρ. παραλιακή έκταση στο Σκουτάρι, 11 στρ. παραλία στην Παχιά Άμμο Πλύτρας.

Αργολίδα: 1.911 στρέμματα στην Καραθώνα (ολόκληρος ο κόλπος), 32 στρ. παραλιακή έκταση στο Κονδύλι, τη δεύτερη μετά την Καραθώνα, δημοφιλέστερη παραλία του Ναυπλίου, 38 στρ. στο Σαλάντι (Αη Νικόλας) Ερμιονίδας, 135 στρ. παραλιακής έκτασης στην Κινέτα Ερμιονίδας, 615 στρ. αμφιθεατρικής έκτασης-φιλέτο (πρώην ΔΕΠΟΣ) στο Πόρτο Χέλι Ερμιονίδας.

Μεσσηνία: 535 στρέμματα παραλίας στη Γιάλοβα, 44 στρ. παραλιακής έκτασης στη Γιάλοβα - Διβάρι, 220 στρ. παραλία στην Μπούκα-Βελίκα Μεσσήνης, 48 στρ. παραλία στην περιοχή «Κορδία» Καλαμάτας (Γουλιμίδες), 19,5 στρ. παραλιακή έκταση μπροστά στο λιμανάκι στο Πεταλίδι Μεσσήνης. Αρκαδία: 11 στρέμματα στην παραλία Γλυφάδα Άστρους.