Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Απάντηση Υπ. Εθνικής Αμύνης για το ΚΕΕΜ Σπάρτης

Το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης απάντησε την 11/7/11 στην από 17/6/11 Ερώτηση του Βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Κ. Αϊβαλιώτη σχετικά με το ΚΕΕΜ Σπάρτης:

Η προσαρμογή των οργανωτικών δομών των Μονάδων του Στρατού Ξηράς στο σύγχρονο επιχειρησιακό περιβάλλον, είναι μια διαρκής διαδικασία, προκειμένου να ανταποκριθούν στις εκάστοτε αυξημένες επιχειρησιακές απαιτήσεις.

Υπό την παρούσα οικονομική συγκυρία που επιβάλλει εξορθολογισμό των δαπανών και περιορισμό του λειτουργικού κόστους, επικαιροποιούνται – με γνώμονα πάντα τις επιχειρησιακές απαιτήσεις- σχετικές μελέτες του ΓΕΣ για τη χωροταξική διάταξη των Μονάδων του Στρατού Ξηράς και τη μείωση του λειτουργικού κόστους, με παράλληλη απόδοση στην τοπική κοινωνία των στρατοπέδων που δεν χρησιμοποιεί.

Η τελική απόφαση για το σύνολο των οργανωτικών θεμάτων, θα ληφθεί στο πλαίσιο της «Μελλοντικής Δομής Δυνάμεων 2011-2025» με βάση τις παραπάνω παραμέτρους και συνεπώς δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις.

Ακολουθεί το ερώτημα που τέθηκε από τον Βουλευτή ΛΑΟΣ κ. Αϊβαλιώτη:

Το τελευταίο χρονικό διάστημα κυκλοφορούν έντονα στη Σπάρτη, και στη Λακωνική κοινωνία γενικότερα, φήμες για ενδεχόμενη κατάργηση μέρους ή και ολοκλήρου του Στρατοπέδου ΚΕΕΜ στη Σπάρτη, με ταυτόχρονη μετατροπή του σε κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η ανησυχία των κατοίκων είναι τεράστια και εύλογη, δεδομένου ότι η κατάργηση μέρους ή του συνόλου του παραπάνω Στρατοπέδου συνεπάγεται μεγάλη οικονομική ζημία για την περιοχή, στη δύσκολη περίοδο που διερχόμαστε, αλλά επιπλέον, η δημιουργία ενός τόσο μεγάλου κέντρου κράτησης λαθρομεταναστών πιθανόν να προκαλέσει δυσάρεστες συνέπειες, εγκληματικότητα, υποβάθμιση ΚΟΚ.

Κατόπιν τούτου Ερωτάσθε:
1.Θα καταργηθεί μέρος ή το σύνολο του Στρατοπέδου ΚΕΕΜ στη Σπάρτη;
2.Θα μετατραπεί σε κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών;