Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΚΚΑΛΑΣ

Την Κυριακή 5 Ιουνίου από τις 09:00 έως 12:00 το πρωί στο γραφείο της «Ένωσης των Απανταχού Μανιατών», οδός Πραξιτέλους 215 στον Πειραιά στο Πασαλιμάνι, ο Σύλλογος Κοκκάλας στα πλαίσια της ανθρώπινης αλληλεγγύης, διοργανώνει Εθελοντική Αιμοδοσία και καλεί τα μέλη αλλά και τους φίλους του Συλλόγου να συνεχίσουν την προσπάθεια και να συμμετάσχουν στην ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος του Συλλόγου που διατηρείτε στο «Ε.Α.Ν.Π Μεταξά» του Πειραιά. Τηλέφωνο Επικοινωνίας 2104525182

Λόγω της ιδιαιτερότητος του Ογκολογικού Νοσοκομείου η Αιμοδοσία του Ε.Α.Ν.Π Μεταξά έχει πολλές δραστηριότητες εκτός των συνήθων σε μία Αιμοδοσία όπως:
*Ανίχνευση αντιερυθροκυτταρικών αντισωμάτων σε ρουτίνα σε όλους τους μεταγγιζόμενους ασθενείς.
*Λειτουργία Μονάδος Αιμαφαίρεσης (Αιμοπεταλιοαφαιρέσεις - Θεραπευτικές Πλασμαφαιρέσεις και Συλλογή. *Προγονικών Αιμοποιητικών Κυττάρων συντήρηση για τους ασθενείς, στην πλειονότητα της Αιματολογικής Κλινικής και Β! Παθολογικής).
*Εφαρμογή της Προεγχειρητικής Προκατάθεσης Αίματος για Αυτόλογη Μετάγγιση όπου ενδείκνυται( δηλ. ένας ασθενής μπορεί να δώσει το δικό του Αίμα πριν από ένα προγραμματισμένο Χειρουργείο).
*Αναμένεται προσεχώς λειτουργία πρωινού ιατρείου ασθενών με διαταραχές της Αιμόστασης από τους Αιματολόγους της Αιμοδοσίας κον Άγγελο Αθανασόπουλο Επ.Α και την Επ.Α κα Βασιλική Καζάκου εναλλάξ μία ημέρα την βδομάδα. Πληροφορίες στο 2132079100 εσωτ.9316 η 9319 ή στο 2104511459

Τι πρέπει να γνωρίζει ένας υποψήφιος Εθελοντής Αιμοδότης
Το αίμα ενός αιμοδότη μπορεί να δώσει ζωή σε περισσότερους από ένα ασθενή.
Η Αιμοδοσία σήμερα είναι περισσότερο ασφαλής από ποτέ και για τους αιμοδότες και για τους ασθενείς.
Ο Αιμοδότης οφείλει να συμπληρώσει με υπευθυνότητα και ειλικρίνεια την κάρτα του Αιμοδότη.
Όλες οι ερωτήσεις είναι σημαντικές και βοηθούν στην εκτίμηση της κατάστασης της υγείας του Αιμοδότη και στην επιλογή του, ως ασφαλής.
Η Αιμοληψία διαρκεί 10 min,είναι ακίνδυνη και σχεδόν ανώδυνη.
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι μίας χρήσης και καταστρέφονται αμέσως μετά την Αιμοληψία.
Η Υπηρεσία Αιμοδοσίας καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να είναι η αιμοληψία ευχάριστη για τον αιμοδότη και το αίμα ασφαλές για τον ασθενή.

Δεν πρέπει να δώσει αίμα ποτέ ο αιμοδότης
Που είχε κάποτε η έχει ηπατίτιδα.
Αν ο ίδιος η ο σεξουαλικός του σύντροφος είναι φορείς της ηπατίτιδος η AIDS.
Αν έχει πολλούς ερωτικούς συντρόφους χωρίς συστηματική προφύλαξη.
Αν έκανε η κάνει χρήση ενδοφλεβίων ναρκωτικών.
Αν είχε και έχει ομοφυλοφιλικές σχέσεις.
Αν ο σεξουαλικός του σύντροφος ανήκει σε κάποια από τις πιο πάνω κατηγορίες.