Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014

Μ.Γλέζος προς τον επίτροπο της Κομισιον : "Ξέρατε τις συνέπειες, για τοςυ έλληνες αγρότες, των μέτρων που πήρατε;"(βίντεο)

Παρέμβαση του Μανώλη Γλέζου στην συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο για τις επιπτώσεις του Ρωσικού εμπάργκο. Με μια σειρά από ερωτήματα προς τον πρόεδρο της Κομισιόν, ο Μανώλης Γλέζος, παρενέβη στην συζήτηση που γίνεται τώρα στο Ευρωπαικό κοινοβούλιο στο Στρασβούργο με θέμα

«Ρωτάω ευθέως τον Επίτροπο εάν το διευθυντήριο της Ε.Ε., όταν έπαιρνε τα μέτρα εναντίον της Ρωσίας, γνώριζε ή είχε προβλέψει ότι θα υπήρχαν και αντίμετρα από τη Ρωσία.

Γνώριζε, ακόμα, ότι τα μέτρα αυτά θα έπλητταν κυρίως την αγροτική οικονομία, δηλαδή τον πρωτογενή τομέα; Ιδιαίτερα για τους Έλληνες αγρότες, μάλιστα, που παράγουν φρούτα και όχι κηπευτικά, δεν είναι καθόλου απλό πράγμα η αλλαγή καλλιέργειας.

Και ρωτάω επίσης ευθέως: Τι ποσό ακριβώς είχε στη διάθεσή του το Ταμείο Διαχείρισης Κρίσεων ‒ για να το συγκρίνουμε με τα όσα τελικά διέθεσε για την αποζημίωση τόσο των Ελλήνων παραγωγών, όσο και των υπόλοιπων αγροτών που επλήγησαν από τα ρωσικά αντίμετρα».

Και ο Μανώλης Γλέζος κατέληξε: «Ξαναρώτησα, αλλά απάντηση δεν πήρα. Γι’ αυτό ρωτώ και πάλι: Ποιος θα πληρώσει το κόστος μεταφοράς των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία;»