Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Σπάρτη, ξημέρωμα 31ης Αυγούστου, δύο χρόνια πριν

Φωτό από το σημείο της έκρηξης.
Γύρω στις 4 τα ξημερώματα της 31ης Αυγούστου 2012, εξερράγη αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός στα χέρια 38χρονου, στην οδό Ωραίας Ελένης πλησίον της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας. Τις πρώτες ώρες η τοπική κοινωνία είναι συγκλονισμένη από το ασυνήθιστο για τα τοπικά δεδομένα συμβάν. Οι φήμες και οι πληροφορίες που «διαρρέουν» από τους μπάτσους δίνουν και παίρνουν. Αρχικά μιλάνε για αντιεξουσιαστές και για την οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Όσο περνούν οι μέρες αρχίζει να ξεδιαλύνει κάπως η υπόθεση. Βρίσκονται και ανακρίνονται και άλλα άτομα, ενώ συλλαμβάνεται και ο συνεργός του δράστη σε χωριό έξω από το Γύθειο, στην κατοχή του οποίου βρίσκονται γύρω στους 60 έτοιμους εκρηκτικούς μηχανισμούς και ο οποίος παρόλα αυτά αφήνεται ελεύθερος(!!!!) Στην πορεία αποκαλύπτεται ότι τόσο ο δράστης όσο και ο συνεργός του είναι χρυσαυγίτες και μάλλον συμμετείχαν σε «συμμορία» που είχε να κάνει με «νύχτα» και εκβιασμούς.

Τελικά όμως το θέμα θάβεται ταχύτατα και οι περισσότεροι πολίτες εδώ δεν έχουν ξεκάθαρο τι ακριβώς συνέβη εκείνο το βράδυ του Αυγούστου.

Ποιος όμως ήταν ο ακριβής στόχος των δραστών?? Το Αστυνομικό Τμήμα της πόλης, ιδιωτικό αυτοκίνητο μπάτσου, κάποιο σπίτι εκεί στην περιοχή ή κάτι άλλο που είχε να κάνει ξεκάθαρα με τη δράση της Χρυσής Αυγής??

Εντύπωση δε προκαλεί η «βιασύνη» της τοπικής Χ.Α. να βγάλει ΑΜΕΣΑ ανακοίνωση και να αποποιηθεί την όποια τυχόν σχέση είχε με τους δράστες, προτού καν βγει επίσημη ανακοίνωση από την αστυνομία ή έστω κάποιο δημοσίευμα σε ΜΜΕ που να τους στοχοποιεί.

Λίγες μέρες μετά ο 38χρονος δράστης που είχε ήδη μεταφερθεί σε νοσοκομείο των Αθηνών πεθαίνει και το όλο θέμα θάβεται από τις αρχές.

Έναν χρόνο σχεδόν μετά η δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα ξαναφέρνει στο προσκήνιο τη δράση των νεοναζί της Χ.Α. και πολλές σχετικές υποθέσεις παίρνουν το δρόμο της δικαιοσύνης. ΠΟΥΘΕΝΑ όμως η συγκεκριμένη υπόθεση. Πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας των Συντακτών κάνει λόγο και για άλλες υποθέσεις που υπάρχουν στα χέρια της Δικαιοσύνης προς διερεύνηση, αλλά και πάλι ΠΟΥΘΕΝΑ η συγκεκριμένη υπόθεση. Πώς τελικά ακριβώς κατέληξε η υπόθεση του νεοναζί/χρυσαυγίτη βομβιστή δεν καταφέραμε να μάθουμε.

Επιφυλασσόμαστε πάντως..

Υ.Γ. – Είναι ξεκάθαρο για εμάς πως το ζήτημα της ανόδου του φασισμού που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, δεν αντιμετωπίζεται σε καμιά περίπτωση από την αστική «δικαιοσύνη». Ο πόλεμος ενάντια στο φασισμό, οφείλει να είναι πολύπλευρος και σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας όλων μας.

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΦΥΤΡΩΝΕΙ ΣΤΗ ΔΥΣΤΥΧΙΑ, ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΑΘΕΙΑ

ΚΑΙ ΠΟΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΛΗΘΗΣ. πηγή: Αυτοοργανωμένη Συλλογικότητα Νισάφι