Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

ΝΑΙ στην προστασία της Βιοποικιλότητας οι Λάκωνες αντίθετοι στις ρυθμίσεις...

Αντίθετοι είναι οι Λάκωνες στις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για τη Βιοποικιλότητα σχετικά με την διαφαινόμενη βούληση του υπουργείου για την κατάργηση του ορίου των 4 στρεμμάτων και των παρεκκλίσεων ως ανώτατου ορίου δόμησης στις προστατευόμενες περιοχές Natura 2000.

Η Λακωνία ως τόπος ιδιαίτερης ομορφιάς και παρθένου τοπίου έχει εξαιρετικά και αναλογικά μεγάλο τμήμα της χαρκτηρισμένο ως Natura 2000.

Εάν οριστικοποιηθούν οι ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου, αυτό θα πλήξει ανεπανόρθωτα την περιοχή, χωρίς ουσία μιας και ως τώρα με σεβασμό πάντοτε στο περιβάλλον ζούμε και προστατεύουμε τον τόπο μας σε αρμονία με το Natura 2000, χάρις στο οποίο γλίτωσαν οι περιοχές τις Λακωνίας που είχε στοχοποιήσει το Υπουργείο Ανάπτυξης τα προηγούμενα χρόνια για καυασκευή εργοστασίων σε Μάνη και Βάτικα!!!

Αν μας διώξουν από τους τόπους μας δεν θα προστατέψουν το περιβάλλον, κάτι που ως τώρα κάναμε εμείς όλα αυτά τα χρόνια, αλλά θα το αφήσουν έρμαιο στις ορέξεις για κατασκευές εργοστασίων, τεράστιων ξενοδοχείων και πάρκων-θηρίων με ανεμογεννήτριες.

Έτσι δεν μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος της προστασίας της περιοχής αφού σε σύντομο χρονικό διάστημα η περιοχή θα γίνει ακατοίκητη.