Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

το blog πήρε το όπλο του

Ανάρτηση από το εξαιρετικό blog της Λακωνίας "ELIKA-MARATHIAS" όπου γίνεται πράξη ο λόγος ύπαρξης των ιστολογίων.

Ποσο ετοιμες ειναι οι τοπικες κοινωνιες να αντιμετωπισουν την υφισταμενη οικονομικη κριση με τις οποιες επιπτωσεις εχουν προκυψει μεχρι τωρα αλλα και σε αυτες που ερχονται .....

Ποσο ετοιμες ειναι οι τοπικες κοινωνιες να αντιμετωπισουν τις επιπτωσεις που εχουν προκυψει απο την οικονομικη κριση αλλα και στις επιπτωσεις που θα ακολουθησουν; που πολυ φοβαμαι οτι θα ειναι πολυ πιο επωδυνες.

Πιστευω οτι πρεπει να υπαρξει ενας προγραμματισμος οργανωση απο την πλευρα του δημου σε γενικωτερο πλαισιο. Απο την πλευρα δε των τοπικων κοινωνιων θα πρεπει και εκει να υπαρξει ενας κοινος συντονισμος ολων των φορεων- συλλογων-κατοικων του καθε χωριου ,με το να ληφθουν εκεινα τα μετρα (μεσα στα πλαισια του εφικτου) ετσι ωστε οταν κριθει αναγκαιο να υπαρξει συμπαρασταση-βοηθεια στους συνανθρωπους -συγχωριανους μας,ειτε αυτη θα ειναι ψυχολογικη ειτε οικονομικη σε χρημα η σε ειδη πρωτης αναγκης.

=====================================================
 Καθημερινα πλεον βλεπωμε οτι η απογνωση οδηγει συνανθρωπους μας σε καταστασεις ανεξελεγκτες,
======================================================

 Ηδη οι πυλωνες της τοπικης οικονομιας εχουν δεχθει μεγαλο πληγμα οπως η γεωργια με τις εξευτελιστικες τιμες στα προιοντα, ο κλαδος της οικοδομης εχει καταρευσει και αυτος, η ναυτιλια και αυτη εχει προβληματα και δεδομενω οτι το μεγαλυτερο ποσοστο ναυτικων της περιοχης μας ειναι στον κλαδο του ξενοδοχειακου (καμαρωτοι-μαγειροι) η ανεργια εχει και εδω τα σημαδια της , με αποτελεσμα να μην εισρεει το ναυτιλιακο συναλαγμα στην χωρα μας και κατ επεκταση στις τοπικες κοινωνιες. Ο τουρισμος μενει η μονη ελπιδα να υπαρξει καποια κινητικοτητα στην οικονομικη ζωη του τοπου , αν και τα πρωτα σημαδια δεν ειναι τοσο ενθαρυντικα, ελπιζουμε στο καλυτερο.

=============================================================
Ας ειμαστε ετοιμοι μπροστα στις δυσκολες καταστασεις που ερχονται ελπιζοντας οτι μεσα απο αυτη την καταιγιδα θα βγει κατι καινουργιο, εντιμο, που θα μπορουμε να το εμπιστευτουμε και να μας δωσει ελπιδα για ενα καλυτερο αυριο για μας και τα παιδια μας.