Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου 2014

Το πολιτικό τραγούδι η ιστορική του διαδρομή
κι η έκφραση του στις μέρες μας

Το Κοινωνικό Στέκι- Στέκι Μεταναστών οργανώνει ανοιχτή συζήτηση την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου στις 20:30 στο χώρο του Στεκιού Χ΄΄Μιχάλη Νταλιάνη 5, Χανιά, με θέμα: Το πολιτικό τραγούδι η ιστορική του διαδρομή κι η έκφραση του στις μέρες μας. 

Η αφορμή για αυτή την εκδήλωση  δόθηκε στο 9ο Αντιρατσιστικό φεστιβάλ Χανίων όταν  γνωριστήκαμε με τους Social Waste. Από εκεί και πέρα πορευτήκαμε μαζί αναζητώντας ομιλητές και οργανώνοντας την εκδήλωση με σκοπό να συζητήσουμε για την ιστορική διαδρομή του πολιτικού τραγουδιού, τις μεγάλες στιγμές του και παλιότερα αριστουργήματα που εμπνέουν ακόμη. 

Κυρίως όμως να αναρωτηθούμε γιατί το πολιτικό τραγούδι, σήμερα, σε μια εποχή έντονα πολιτική, μοιάζει να έχει τόσο λίγους εκπροσώπους. Να δούμε αν υπάρχει, πως αυτό εκφράζεται και πως αντικατοπτρίζονται σε αυτό όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας. Να δούμε το πολιτικό τραγούδι σαν έκφραση ενάντια στην καταστολή και την εξαθλίωση των συνανθρώπων μας και σα μέσο για τον προβληματισμό και την αφύπνιση της κοινωνίας.

Εισηγήσεις στη συζήτηση θα κάνουν :
•    Ζαϊμάκης Γιάννης– Καθηγητής κοινωνιολογίας Παν/μιο Ρεθύμνου
•    Ζαχαριουδάκης Δημήτρης– Χαΐνηδες 
•    Οικονομάκης Λεωνίδας– Social Waste 

Δείτε περισσότερα: tokaravani

Υ.Γ. για όσους δεν γνωρίζουν η Λακωνία με το Κίσσαμο και τα Χανιά γενικότερα είχαν κι έχουν στενούς δεσμούς και ισχυρές κράσεις...