Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

O κ. Αποστολάτος Βαΐτσης για την Ελαφόνησο

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Βαϊτσης κατέβηκε στο κοινοβουλευτικό στίβο αμέσως μετά την αιφνίδια απόλυση του από τον ΑΘΗΝΑ 9,84 και τον Νικήτα Κακλαμάνη. Ως βουλευτής σήμερα ρωτά για την Ελαφόνησο των 250 μόλις κατοίκων, η οποία έγινε μόνη της Δήμος κατά παρέκλιση της Νομοθεσία.

Ο Καλικράτης του κ. Ραγκούση δημιούργησε Δήμο 250 κατοίκων για την Ελαφόνησο και τέσσερις Δήμους τέρατα για την υπόλοιπη Λακωνία. 

Υπάρχει ενεργώς ρόλος του προέδρου της ΚΕΔΚΕ και Δήμαρχου Αθηναίων κ Κακλαμάνη σε αυτό; Επίσης οι πολιτευτές και βουλευτές του Νομού της ΝΔ πως δικαιολογούν την στάση τους, απόντες, σε αυτό το έγκλημα για την Λακωνία;
Ακολουθεί η ερώτηση:
ΠΡΟΣ: Την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Τίνα Μπιρμπίλη.
ΘΕΜΑ: «Σχετικά με την τσιμεντοποίηση σε Παξούς και Ελαφόνησο»
Η περιοχές των Παξών και της Ελαφονήσου κίνησαν το ενδιαφέρον της Ειδικής Γραμματείας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας ως προς την τσιμεντοποίηση αυτών τους. Πιο αναλυτικά, στο στόχαστρο των ελέγχων βρίσκονται η παραλία της Σίμου στην Ελαφόνησο και το Δημοτικό Διαμέρισμα Μαγαζιών Παξών. Οι Επιθεωρητές ζητούν από τις τοπικές αρχές αυτοψία και πλήρη αποτύπωση όλων των μεταβολών εδάφους και κατασκευών, ώστε να εφαρμοστεί η νομοθεσία περί προστασίας της δημόσιας περιουσίας, σε περίπτωση αυθαιρεσιών.  
Συνεπώς, ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:
1.      Ποιο το χρονοδιάγραμμα των εργασιών για τον έλεγχο της νομιμότητας των οικοδομικών αδειών και των τίτλων ιδιοκτησίας, χαρακτηρισμών και παραχωρήσεων δημοσίων εκτάσεων για τις συγκεκριμένες περιοχές;