Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Υπουργείο Δικαιοσύνης ΗΠΑ και μηχανισμοί
αποκρύψης θαλάσσιας ρύπνασης!!!

Ανακοίνωση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και συγκεκριμένα από το Γραφείο Δημοσίων Υποθέσεων που αφορά το ελληνόκτητο χημικό τάνκερ "GREEN SKY"
Καταδίκη για κακούργημα ήταν το αποτελέσμα σε ομοσπονδιακό  Δικαστήριο στο Τσάρλεστον,  στη Νότια Καρολίνα, για την παρεμπόδιση έρευνας στο συγκεκριμένο πλοίο από το Λιμενικό Σώμα των ΗΠΑ για τα εγκλήματα της ρύπανσης της θάλασσας!!!
Από την έρευνα του Λιμενικού Σώματος στα τέλη Αύγουστος του 2015 εντοπίσθηκε παράκαμψη του εξοπλισμού πρόληψης της ρύπανσης, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης μιας "μαγικής συσκευής" στο συγκεκριμένο πλοίο.

Στο δικαστήριο αποκαλύφθηκαν με στοιχεία και ομολογίες παράνομες απορρίψεις στη θάλασσα. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της έρευνας, έγιναν επιπλεόν και διάφορες ψευδείς και παραπλανητικές δηλώσεις προς το Λιμενικό Σώμα σε προαπάθεια κάλυψης αυτής της  παράνομης πρακτικής από το πλοίο. 
Να θυμίζουμε εδώ πως τόσο οι Ηνωμένες Πολιτείες όσο και η Λιβερία (σημαία του πλοίου) αλλά και η Ελλάδα (βλέπε παράνομο αγκυροβόλιο Βατίκων και ρύπανση στα Κύθηρα) είναι συμβαλλόμενα μέρη στη συνθήκη MARPOL, που ρυθμίζει την απαλλαγή στη θάλασσα των αποβλήτων υδροσυλλεκτών.....